logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

COMPAQ Armada 1750 - laptop nie działa na zasilaniu sieciowym, co robić?

voodoo84 19 Wrz 2006 18:39 1197 4
REKLAMA
  • #1 3036119
    voodoo84
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Witam wszystkich. Mam taki problem, ostatnio dostalew w prezecie laptopa COMPAQ armada 1750, jest z nim niby wszystko ok tylko czasami niedziala na kablu. Gdy sie rozladuje dlugo nie moge go wlaczyc, pozniej wszystko dziala. Co moze byc tego przyczyna i jak mozna uunac ten problem. Moze znajdze sie ktos, kto poswieci chwile i pomoze mi.
  • REKLAMA
  • #2 3036445
    adamjur1
    Poziom 42  
    Ocena: 1000
    Zacznij od sprawdzenia styku wtyk kabla- gniazdo w laptopie, sprawdź też czy kabel przy tej wtyczce nie jest przerwany. Jeżeli czasem chodzi to usterka zasilacza jest raczej wykluczona......
    Pozdr.J.
  • REKLAMA
  • #3 3037326
    alien139
    Poziom 15  
    Ocena: 8
    Laptop nie chodzi na zasilaczu tylko wtedy gdy jest całkiem rozładowany , czy gdy jest nałądowany to tez ?
    Jesli tak moze to byc wina bateri , ktora rozładowana do konca ma opory zeby sie "obudzić".
  • REKLAMA
  • #4 3038100
    voodoo84
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Wiec tak, sprawa jest dziwna bo bez wzgledu na to czy barerie sa naladowane czy nie, czy naweet jak sa wyjete to laptop raz dziala raz nie. Czasem dzial chwile i pozniej sie znowu idzie tylko z bateri.

Nie wiem sam, ale wydaje mi sie ze gdzy podlaczony jest kabel to najpierw powinien naladowac baterie a full, a pozniej dzialac caly czas na kablu, czy tak jest??

Zaczne jak napiasl adamjur1 od sprawdzenia styków, bo kabel jest nowy, wiec raczej powninien byc ok.
  • #5 3038562
    Artur k.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1698
    Witam

Laptopy niezależnie od tego czy bateria jest pusta czy naładowana, będą działały z zasilacza w każdej chwili.

Czy po podłączeniu zasilacza do komputera świeci sie jakaś dioda ??(ładowanie, albo sygnalizacja pracy na zasilaczu).
    Nie wiem jak to jest w Armadzie, w moim Presario jest dioda która sygnalizuje podłączenie do zasilacza, niezaleznie czy laptop jest włączony czy nie.

Czy jeśli już zaskoczy to pracuje normalnie czy potrafi sie przełączyć w dowolnym momencie na zasilanie bateryjne ?

Pozdrawiam
REKLAMA