logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TV2000 XP Expert. Zastąpienie monitora telewizorem.

macher 24 Wrz 2006 22:36 933 4
REKLAMA
  • #1 3053692
    macher
    Poziom 15  
    Ocena: 30
    Czy przez tę kartę mogę sobie zastąpić monitor telewizorem. Jak to zrobić?

macher
  • REKLAMA
  • #2 3053733
    zenonb
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    Witam.
    To chyba jest karta TV ?
    Więc tą kartą możesz zastąpić telewizor monitorem (i komputerem).
    W drugą stronę (komputer - telewizor) potrzebujesz kartę graficzną z WYJŚCIEM TV.
  • REKLAMA
  • #3 3054081
    marun
    Poziom 17  
    Ocena: 7
    Witam!
    Dokładnie jak napisał kolega zenonb, wyjście video w tunerach służy do wyprowadzenia sygnału na zewnętrzne źródło zapisu, np po edycji jakiegoś pliku video, aby tv pełnił rolę monitora potrzebna jest karta graficzna z wyjściem tv, obecnie zdecydowana większość kart jest w takowe wyposażona, należy jednak pamiętać że jakość obrazu wyświetlanego na tv będzie zdecydowanie gorsza niż na monitorze.
  • REKLAMA
  • #4 3069628
    macher
    Poziom 15  
    Ocena: 30
    Dzięki za odpowiedzi. Chciałem wiedzieć czy karta TV sama wystarczy. Mam teraz zintergowaną grafikę,. więc niestety będę musiał dokupić kartę grafiki a zestaw miał być przenośny i ekonomiczny.

macher
  • #5 3069793
    marun
    Poziom 17  
    Ocena: 7
    Istnieją też karty graficzne i tuner TV zintegrowane razem na jednej płytce np. Ati od dawna takie produkuje, ale i inni też, musisz poszukać i zobaczyć czy takie rozwiązanie Ci pasuje jeśli chciał byś posiadać też tuner tv a nie chcesz kupować dwóch oddzielnych kart. Karty zintegrowane z płyta główną przeważnie mają gorszą wydajność niż zewnętrzne, no i w większości przypadków korzystają z ramu komputera, przez co zmniejsza się jego ilość dostępna dla systemu.
REKLAMA