Dostałem od kolegi radio ALPHA chyba blaupunkta z prośbą czy by dało się tam zrobić wejście liniowe. W moim radiu na PT2313 takie coś zrobiłem, ale tu chciałbym się poradzić. Radio jest na wzmacniaczu TDA7376, doszedłem ze zasilane jest sygnałem ze wzmacniacza wejściowego AN5733 a sam sygnał pochodzi chyba z kostki TDA1591. Tak myślałem by się podpiąć w TDA1591, ale on chyba jest odpowiedzialny za coś z dekodowaniem i cos dzwinie tam przyłączane jest wejście dzwięku z kasety. Tak nie wiem gdzie tu by dobrze się podłączyć by nie rozstroić lub przeciążyc któregoś z obwodów by nie było potem strat.
Bardzo proszę o pomoc w logicznym rozwiązaniu podłączenia, nie mam schematu od tego radia i jeżeli ktoś z Was ma schemat okolic potencjometru i filtra regulacji basu sopranu w tym modelu to bym bardzo prosił.
Dziękuję bardzo
Bardzo proszę o pomoc w logicznym rozwiązaniu podłączenia, nie mam schematu od tego radia i jeżeli ktoś z Was ma schemat okolic potencjometru i filtra regulacji basu sopranu w tym modelu to bym bardzo prosił.
Dziękuję bardzo