logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

BSI Citroen C3 Siemens - które pamięci zawierają immo i kodowanie?

kbys 28 Wrz 2006 22:25 11434 9
  • #1 3067147
    kbys
    Poziom 14  
    Ocena: 60
    mam problem bsi jest czyste suche nie reaguje na przełączniki pod kierownica i nie dzialają wycieraczki swiatla pozycyjne swieca caly czas po włączeniu akumulatora tak jak by bsi bylo zawieszone interesuje mnie w ktorej pamieci jest immo i w której pamieci mam całe kodowanie wszystkich parametrów nastawnych czyli szyb wycieraczek centralnych zamków które pamieci musial bym zgrac ?? zeby 2 bsi pasowało do tego auta pomocy
  • #2 3067882
    grzestv
    Poziom 28  
    Ocena: 206
    wszystkie dane są w 95160
  • #3 3069643
    kbys
    Poziom 14  
    grzestv napisał:

czy napewno dane sa w tej pamieci i czy licznik przebieg km i dane kodowania patrametrów sa w tej pamieci

Dodano po 52 [sekundy]:

grzestv napisał:

czy napewno dane sa w tej pamieci i czy licznik przebieg km i dane kodowania patrametrów sa w tej pamieci
  • Pomocny post
    #4 3070023
    grzestv
    Poziom 28  
    Ocena: 206
    tak jest to w tej pamięci
  • #5 3072178
    zbyniuś
    Poziom 26  
    Ocena: 420
    jeżeli to BSI jest wyczyszczone to napewno nie ruszy
  • #6 3079791
    kbys
    Poziom 14  
    grzestv napisał:

hejka a masz moze wsady pamieci bsi sle z pominieciem immo zeby pasowało do kazdego sterownika silnika i zeby radio działalo niezaleznie od vinu czyli nr nadwozia
  • #7 3080024
    rkris
    Poziom 18  
    Ocena: 67
    Chlopie! Prosisz o rzeczy zakazane i niewykonalne!!
  • #8 3082760
    kbys
    Poziom 14  
    rkris napisał:
    Chlopie! Prosisz o rzeczy zakazane i niewykonalne!!

Polak jak chce to potrafi nie martw sie tym ze to zakazane robie tylko ekperymenty nie zajmuje sie zadnymi nielegalnymi sprawami a uruchamianuie swojego auta na rużnych sterownikach to chyba legalne zwlaszcza ze sterowniki kupuje od kolegi sterowniki z niemiec
  • #9 3086407
    kbys
    Poziom 14  
    grzestv napisał:

hej a masz wykaz pamieci z citroena i peugeota jakie rodzje siedza bo jak sie nie myle to w c5 jest 95256 chyba albo cos podobnego i czy mogłbys mi zamiescic przykladowy zrzut odczytu pamieci i opisac gdzie mam kluczyki gdzie przebieg a gdzie reszta konfigóracji.
  • #10 3092287
    kbys
    Poziom 14  
    grzestv napisał:

hej a citroen xsara 2 jaką ma pamiec w bsi dokladnie i citroen c5 jaką ma pamiec dokladnie

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy BSI Citroëna C3 z modułem Siemens, który jest wyczyszczony i nie reaguje na przełączniki pod kierownicą, a także nie działają wycieraczki i światła pozycyjne świecą stale po podłączeniu akumulatora, co sugeruje zawieszenie BSI. Kluczowe pytanie dotyczy lokalizacji pamięci zawierających immobilizer (immo) oraz pełne kodowanie parametrów konfiguracyjnych, takich jak szyb wycieraczek i centralny zamek, aby możliwe było przeniesienie danych do innego BSI i jego dopasowanie do auta. W dyskusji wskazano, że wszystkie dane, w tym immo, przebieg i kodowanie parametrów, znajdują się w pamięci o oznaczeniu 95160. Podkreślono, że jeśli BSI jest wyczyszczone, to nie będzie działać poprawnie. Pojawiły się także pytania o wsady pamięci BSI bez immo, kompatybilne z różnymi sterownikami silnika i niezależne od numeru VIN, jednak takie działania zostały uznane za zakazane lub niewykonalne. Dodatkowo poruszono temat pamięci BSI w innych modelach Citroëna, takich jak C5 (pamięć 95256 lub podobna) oraz Xsara 2, z prośbą o przykładowe zrzuty odczytów i opis lokalizacji kluczyków, przebiegu i konfiguracji.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA