logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6230 – krótki czas pracy baterii i zmienny dźwięk SMS oraz galerii

kondziu123 30 Wrz 2006 08:25 1855 8
  • #1 3070828
    kondziu123
    Poziom 12  
    Ocena: 24
    Mam problem odnośnie telefony nokia 6230 bardzo krótko trzyma mi bateria nie wiem co się dzieje ale to nie wszystko jak przychodzi mi sms to raz dźwięk jest głośny a raz cichy ale gdy wyłączę go i ponownie włączę to znowu dźwięk sms-ów jest głośny to samo się dzieje jak chcę otworzyć galerie dźwięków co może być przyczyną takiego stanu na pewno to nie jest wina baterii.
  • #2 3070878
    NOKTEL
    Poziom 27  
    Ocena: 6
    zmień oprogramowanie na nowsze na początek sprawdz jakie masz?
  • #3 3072986
    kondziu123
    Poziom 12  
    jeśli o to chodzi to wyczytałem
    v04.44
    21-09-04
    RH-12
    GSM P1.1
    co o tym sądzicie
  • Pomocny post
    #4 3073205
    NOKTEL
    Poziom 27  
    Ocena: 6
    no to nie za nowa wersja widze że najnwsza to 5.50 ty masz 4.44
  • #5 3073581
    GR8JARO
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    Tak jak kolega radzi nowsza wersji i sprawdź dokładnie czy tel nie był zalany, po kontakcie z wodą (i cieczmi wszelkiego rodzaju) to telefony potrzfią wariować w przeróżny sposób...

pozdrawiam

gr8jaro

Dodano po 2 [minuty]:

aha no i jak się okaże że miał kontakt z wodą to wykąp w izopropanolu , przeczyśc dokladnie, wygrzej całość i zobacz powinno pomóc..
  • #6 3073642
    ftb
    Poziom 35  
    Ocena: 100
    jesli pada acu to wpierw panowie miernik i pomiar prądu na OFF i ON na standby jak podczas pracy TX.Będzie wiadomo mniej wiecej co i jak a nie dywagacje w ciemno...
    Kąpiel to jak faktycznie widać zalanie ale i tak na koniec pomiary..
  • #7 3077105
    kondziu123
    Poziom 12  
    Telefon nie wygląda jak by był zalany ale jest tam coś takiego podobnego do baterii i na niej jest lekki nalot tak jak by się wylała czy to może być przyczyną?
  • Pomocny post
    #8 3077784
    ftb
    Poziom 35  
    Ocena: 100
    przecież Ci napisałem co należy zrobić
  • Pomocny post
    #9 3078442
    punkJoker
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    koledzy dobrze piszą zmień sofcika a jak nie pomoże to czyść płytke bo sa przypadki że telefon po zalaniu , który leżał kilka dni w pewnym momencie sam sie włączy i nie koniecznie chce sie wyłączyć więc to co sie dzieje z twoim to nie jestnic dziwnego pozdro...

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy telefonu Nokia 6230, który ma bardzo krótki czas pracy baterii oraz zmienny poziom głośności dźwięku powiadomień SMS i dźwięków galerii. Użytkownik posiada oprogramowanie w wersji v04.44 z 2004 roku, podczas gdy najnowsza dostępna wersja to 5.50. Zalecane jest zaktualizowanie oprogramowania do nowszej wersji. Dodatkowo sugeruje się sprawdzenie, czy telefon nie miał kontaktu z cieczami, co może powodować niestabilne działanie i uszkodzenia płytek. W przypadku podejrzenia zalania wskazane jest oczyszczenie płyty głównej izopropanolem oraz jej dokładne wysuszenie i wygrzanie. Pomocne mogą być również pomiary prądu na różnych stanach pracy telefonu, aby zdiagnozować ewentualne usterki sprzętowe. Nalot na elemencie przypominającym baterię może wskazywać na wyciek i być przyczyną problemów z działaniem urządzenia.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA