logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Funkcja przekaźnika Hella 12V 191 919 481 w VW Audi

matrixs 01 Paź 2006 11:22 8148 4
REKLAMA
  • #1 3074077
    matrixs
    Poziom 25  
    Ocena: 314
    Nie wiem czy dobrze trafiłem pisząc w usterkach.
    Mam przekaźnik:
    VW Audi
    Hella 12V
    191 919 481
    5DA 006 023-03
    GZA
    Steuergera(umlaut)t
    Made In Germany, na górze jest cyfra 46. I mam pytanie za co jest odpowiedzialny i wogóle do czego on służy. Z góry dziękuje
  • REKLAMA
  • #2 3074171
    przemo.t
    Poziom 27  
    Ocena: 30
    Witam
    Napisz jakie to auto, ktory rok, silnik itp, oraz gdzie znajduje sie ten przekaznik.... Podales oznaczenie samego przekaznika a to nie powie Ci za co on jest odpowiedzialny bo moze byc kilka identycznych przekaznikow odpowiedzialnych za rozne rzeczy w roznych autach.

Chyba ze masz sam przekaznich i chcesz wiedziec do czego go uzyc. Przekazniki posiadaja cewke (elektromagnes) i styki zwierne. Dzialaja jak sterowany elektrycznie przelacznik. W rzekaznikach samochodowych mozna spotkac tez wbudowany uklad elektroniczny, np w przekaznikach od kierunkowskazow, ktore dzialaja jak przerywacz.
  • REKLAMA
  • #3 3074256
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 5614271
    markomarc
    Poziom 8  
    Witam !

Do czego on sluzy to wiem :) ale czy znacie do tego jakis schemat, zamiennik cokoliwke co moglo by mi pomoc odpalic samochod ktora taki bezpiecznik posiada. ? pozdrawiam

Dodano po 1 [godziny] 4 [minuty]:

aaa chodzi mi konkretnie o VW Jetta '90 1.6 TD pozdrawiam
  • #5 5616334
    romoo
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 1377
    markomarc napisał:
    Witam !

... ale czy znacie do tego jakis schemat, zamiennik cokoliwke co moglo by mi pomoc odpalic samochod ktora taki bezpiecznik posiada.

Dodano po 1 [godziny] 4 [minuty]:

aaa chodzi mi konkretnie o VW Jetta '90 1.6 TD pozdrawiam

Szukaj na szrocie takiego bezpiecznika skoro świeczki ci nie grzeją.
REKLAMA