logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VCR LG LV3768 - jak zaprogramować do nagrywania z Cyfry+?

xnom 03 Paź 2006 16:49 1844 10
REKLAMA
  • #1 3081389
    xnom
    Poziom 11  
    mam pytanie od niedawna jestem posiadaczem Cyfry + i ni jak nie wiem jak zaprogramować czy dostroić mój magnetowid aby móc cokolwiek nagrywać! jeśli ktoś posiada wiedzę jak rozwiązać ten problem z góry dziękuję za pomoc!!
  • REKLAMA
  • #2 3083355
    Jose11
    Poziom 21  
    Ocena: 20
    Dekoder musi być połączony z magnetowidem kablem EURO.
    Magnetowid trzeba przełączyc na AV.
  • REKLAMA
  • #3 3083544
    xnom
    Poziom 11  
    magnetowid podłączam do TV i do dekodera, ale nic nie działa ;/!
  • #4 3084032
    maryann
    Poziom 37  
    Ocena: 337
    To może najpierw podłącz do jednego urządzenia(telewizora) i zobacz czy działa: najpierw magnetowid, a potem satelita; wszystko kablami EURO. Nie odpinaj satelity. W tunerze SAT powinno być drugie gniazdo EURO podpisane VCR- tam podepnij magnetowid- i też ma być widać odtwarzana kasetę. Gdy go przełączysz na AV ma nagrywać to co odbiera satka.
  • #5 3084402
    xnom
    Poziom 11  
    wyglada to tak, że menu magnetowidu jest normalnie na obracie z dekodera sat tyle że po zaprogramowaniu magnetowidu na AV1 (tam gdzie odbiera sat) magnetowid kompletnie nie reaguje nie włącza się nagrywanie zgodnie z zaprogramowaniem! nie wiem co jest :(
  • REKLAMA
  • #6 3084504
    maryann
    Poziom 37  
    A bez programowania nagrywa?
  • #7 3085008
    xnom
    Poziom 11  
    jak najbardziej ;]
  • #8 3085174
    Jose11
    Poziom 21  
    Ocena: 20
    Jak zaprogramujesz nagrywanie z tunera magnetowidu to włącza się ?
  • REKLAMA
  • #9 3086819
    xnom
    Poziom 11  
    niestety nie
  • #10 3087024
    maryann
    Poziom 37  
    xnom napisał:
    Cyfry + i ni jak nie wiem jak zaprogramować czy dostroić mój magnetowid aby móc cokolwiek nagrywać!

I tak zmienił nam się temat, bo:
    1) cokolwiek nagrywa z każdego źródła,
    2)a nie nagrywa nic z ustawień TIMERA.
    Dotychczas w każdym takim przypadku winna była obsługa... Może pomyliłeś się z ustawieniem zegara/daty?
  • #11 3204012
    columbo
    Poziom 15  
    Ocena: 12
    Podłacz cyfre eurem do magnetowidu, w cyfrze sa 2 eura, jedno własnie do tego a drugim do tv. Przy nagrywaniu ustaw tryb av i powinno byc ok chyba, ze cos jest nie tak z kablem lub z sprzetem.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy zaprogramowania magnetowidu LG LV3768 do nagrywania sygnału z dekodera Cyfra+. Magnetowid należy połączyć z dekoderem kablem EURO (SCART) i przełączyć na tryb AV, aby nagrywać obraz z satelity. Dekoder Cyfra+ posiada dwa wyjścia EURO – jedno do telewizora, drugie do magnetowidu (oznaczone jako VCR). W przypadku poprawnego podłączenia i ustawienia AV magnetowid powinien nagrywać sygnał z dekodera. Użytkownik zgłasza, że nagrywanie ręczne działa, ale zaprogramowane nagrywanie z timera nie uruchamia się. Możliwe przyczyny to błędne ustawienie zegara lub daty w magnetowidzie. Zaleca się sprawdzenie poprawności połączeń kablowych oraz konfiguracji zegara i trybu nagrywania w magnetowidzie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA