logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak oglądać HBO za darmo? Wybór tunera i programowanie krok po kroku

comin 03 Paź 2006 20:47 2926 13
REKLAMA
  • #1 3082292
    comin
    Poziom 21  
    Ocena: 115
    Witam
    Przeglądam posty i za nic nie mogę pojąć, raz mowa że można programować tunery i oglądać TV za free innym razem że trzeba mieć internet 24/h podłączony do tunera a innym że jest to niemożliwe.
    Wie ktoś jak konkretnie kupić> przeprogramować> usiąść z piwkiem i oglądać np HBO za free?
  • REKLAMA
  • #2 3082418
    Qbuś
    Poziom 38  
    Ocena: 875
    Za "free" to możesz sobie pooglądać tv"TRWAM" :D :D
  • REKLAMA
  • #3 3082548
    zn21
    Poziom 18  
    Ocena: 14
    za free można oglądać cały pakiet C+ jak znajdziesz darmowego dawcę sharingu. Druga mozliwość to karta C+ z odzysku i obecnie nie koniecznie czarna z odpowiednim numerem ale musisz ją przeprogramować.
  • REKLAMA
  • #4 3083047
    comin
    Poziom 21  
    Qbuś napisał:
    Za "free" to możesz sobie pooglądać tv"TRWAM" :D :D
    dziękuję za mocherową podpowiedź, lecz bardziej interesuje mnie sedno tematu.
    Cytat:
    jak znajdziesz darmowego dawcę sharingu

gdzie go szukać i na jakiej zasadzie się to odbywa :?:
    Cytat:
    Druga mozliwość to karta C+ z odzysku i obecnie nie koniecznie czarna

Czyli mam rozumieć że zorganizuję sobie jakąś karte z logo C+ (nawet czarną) -chociaż i tak nie wiem o co chodzi... i jest możliwość przeprogramowania jej tak abym mógł zostać królem wszystkich kanałów :?:
  • #5 3083372
    okulik
    Poziom 28  
    Ocena: 126
    Darmowych dawcow nie ma ;) chyba ze jakis tescik na 2 dni.

Karta c+ dostepna na allegro cena okolo 500zl
  • #7 3083979
    qwarc
    Poziom 13  
    Ocena: 7
    albo kup sobie np. Visionneta i bedziesz mial najwazniejsze kanały cyfry i jeszcze kilka innych pakietów.....

oczywiscie musisz miec internet aby podpiac dekoder do niego
  • #8 3084274
    comin
    Poziom 21  
    qwarc napisał:
    musisz miec internet aby podpiac dekoder do niego

Musi być podpięty 24/h :?:
  • #9 3087833
    qwarc
    Poziom 13  
    comin napisał:
    qwarc napisał:
    musisz miec internet aby podpiac dekoder do niego

Musi być podpięty 24/h :?:

na czas ogladania napewno ......tak czy inaczej musisz miec stale lacze bo na gprs-ie nie wiem czy ruszy ... (nie sprawdzalem) chociaz powinien bo nie potrzebuje szybkiego łącza
  • #10 3088337
    comin
    Poziom 21  
    internet...
    A są inne sposoby? Miałem okazję zamienić kilka słów z czlowiekiem który posiada dekoder "ferguson" (czy jakos podobnie) i co jakiś czas jego szwagier podaje mu kody które wpisyje do tego tunera i śmiga po wszystkich kanałach..
  • #11 3088749
    bomber
    Poziom 24  
    Ocena: 21
    jesli dobrze poszukasz na google to znadziesz stronki na ktorych jest wszyko opisane dokladnie...
  • REKLAMA
  • #12 3092578
    qwarc
    Poziom 13  
    comin napisał:
    internet...
    A są inne sposoby? Miałem okazję zamienić kilka słów z czlowiekiem który posiada dekoder "ferguson" (czy jakos podobnie) i co jakiś czas jego szwagier podaje mu kody które wpisyje do tego tunera i śmiga po wszystkich kanałach..

@comin nie wipisuj głupot.....po jakich kanałach???smigac kazdy moze ale nic nie zobaczy oprocz czarnego ekranu....... tps-chyba nie wpisuje co 20 min. bo mniej wiecej co tyle sie zmienialy w tps crypt-cie, digital + co dluzej nie ma kluczy niz sa dzialające.......i to sa te wszystkie kanały???

ja nie musze nic wpisywac a mam wszystkie kanały ART sport,SuperSport,Filmnet,Film1.2,Canal+se/dk/no,fi,Canal+france,Sport1,premieresport i jeszcze pare innych ktore mnie interesuja....takze era wpisywania kodów z palca juz odchodzi bezpowrotnie....takie jest moje zdanie.....

pozdrawiam.
  • #13 3092636
    maxim.1
    Poziom 18  
    Ocena: 34
    Witam.
    Pytałeś o kartę K-3, moim zdaniem jest już nie zbyt aktualna, C+ jak narazie nie pooglądasz . Jeśli chodzi o tuner to polecam fergusona a inny przedzial cenowy to drema. A odpowiedzi na Twoje pytania znajdziesz napewno pod:http://laki.dvhk.pl/
    Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy możliwości oglądania HBO i innych płatnych kanałów telewizyjnych "za darmo" poprzez programowanie tunerów satelitarnych i korzystanie z kart dostępu. Użytkownicy wyjaśniają, że darmowy dostęp jest praktycznie niemożliwy bez stałego połączenia internetowego, które umożliwia dekoderowi odbiór aktualizowanych kluczy dostępu (sharing). Popularnym rozwiązaniem jest zakup używanej karty C+ (Canal+) z odzysku, którą można przeprogramować za pomocą programatora, jednak koszt takiej karty to około 500 zł. Wspomniane są również dekodery marki Ferguson oraz Dream, które są polecane do odbioru kanałów cyfrowych. Wskazuje się, że wpisywanie kodów ręcznie jest już przestarzałe, a nowoczesne tunery wymagają stałego łącza internetowego, często podłączonego 24 godziny na dobę, aby automatycznie odbierać klucze. Alternatywą jest legalny zakup pakietów cyfrowych, np. Visionnet, który wymaga internetu. Wskazano także fora i strony internetowe, gdzie można znaleźć szczegółowe instrukcje dotyczące programowania kart i tunerów. Ogólnie, darmowy dostęp do HBO bez internetu i legalnej subskrypcji jest obecnie bardzo utrudniony i niezalecany.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA