logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Blaupunkt San Remo RD 163 - przerywanie dźwięku i szumy w głośnikach

wielkinieznajomy 10 Lip 2003 07:16 1785 3
REKLAMA
  • #1 283001
    wielkinieznajomy
    Poziom 2  
    Mam problem z radioodtwarzaczem Blaupunkt San Remo RD 163. Mam odtwarzacz cd w samochodzie i jak chce posluchac plyty to ja wkladam i ok. Zaczyna grac piosenka jak jest "zimne" tzn. radio ma temperature pokojowa - nie gralo wczesniej to gra kawalek dlugi okolo 20 minut. Potem zaczyna strzelac w glosnikach plyta zatrzymuje sie. Raz gra na 2 głośniki a raz na jeden. Czasami jak słucham radia to słychać szum. Co moze powodowac taki stan rzeczy?Prosze o fachowa odpowiedz.

Dziekuje!!!
  • REKLAMA
  • #2 283061
    picador
    Poziom 33  
    Ocena: 104
    co do CD , prawdopodobnie masz optykę do wymiany

a trzaski mogą powstawać przez zimne luty na układzie przedwzmacniacza który obrabia dzwięk (SMD), przelutuj jak znajdziesz usterkę , może pomoże , zaglądałeś już do środka ??
  • REKLAMA
  • #3 284499
    wielkinieznajomy
    Poziom 2  
    Optyka na pewno jest dobra. Może coś z silniczkiem napędzającym tą płytę jest nie tak?? Trzaski pojawiają się dopiero po zatrzymaniu płyty.
  • #4 284584
    robi4
    Poziom 17  
    Ocena: 38
    Sprawdzić cały ukłąd zasilania wewnątrz radia (stabilizatory).Z tego co piszesz to usterka pojawia się po czasie czyli po nagrzaniu.Sprayem do zamrażania powinieneś znaleźć usterkę.
REKLAMA