Witam ,wiem że ten temat jest dość często na forum ale wszystko moim zdaniem nie zostało powiedziane. Sempron 2500+(1800MHZ), kingston512ddr(cl 2,5),GA-K8ns,seagate 7200 sata z oddzielną partycją 20GB NFTS przeznaczoną na zrzuty, pixelview 878p+. Choćby nie wiem co nie mogę wycisnąć z tego więcej niż 25fps, w 320*240. A gdzie tu polecane( http://www.divx.pl/articles.php?id=29 ) 640*480!!??na 352*288 juz łapie tylko ok 18fps. Używałem kodeków, xvid, divx, huffyuv, PICVideo Motion MJPEG, morgan, wszystkim grzebałem w ustawieniach. Programy: VIrtual Dub, iuVCR, avi_io, flycap. Dźwięk PCM 48100, 16bit. Próbowałem RGB24 i YUY2. Najlepiej w tym zestawieniu wypada iuvcr i virtualdub z huffuv. Przy zgrywaniu mam odłączonego neta, nawet sieciówkę, wszystko z tła wyłączone. Procesor pokazuje, że jest obciążony jakieś 2-10%. Napiecia na procesorze i ram'ie z koniecznosci podniesione. Przerwania nie kolidują z innym sprzętem. SYgnał idzie przez composite.
Pytania:
1. co mogę jeszcze zrobić by poprawic parametry nagrywania
2. dlaczego virtual dub nie przyjmuje nakazanych przeze mnie rozdzielczości(komunikat: nieobslugiwany format video), mimo że iuvcr przyjmuje wszystko jak leci.
3. gdy nastawiam rozdzielczosc w iuvcr wieksza niz 320*240, wyraznie widac poziome drobne paski w zgranym materiale. dlaczego?
Pytania:
1. co mogę jeszcze zrobić by poprawic parametry nagrywania
2. dlaczego virtual dub nie przyjmuje nakazanych przeze mnie rozdzielczości(komunikat: nieobslugiwany format video), mimo że iuvcr przyjmuje wszystko jak leci.
3. gdy nastawiam rozdzielczosc w iuvcr wieksza niz 320*240, wyraznie widac poziome drobne paski w zgranym materiale. dlaczego?