logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakim programem przywróce wszystkie dane usunięte z dysku.

.....@ 06 Paź 2006 21:21 1789 7
  • #1 3092097
    .....@
    Poziom 17  
    Ocena: 6
    Jeżeli na dysku były pliki,które skasowałem do,kosza a puzniej je usunąłem jak moge je przywrucić?
    Rady:
    - dbaj o styl swojej wypowiedzi
    - nie popełniaj błędów
    - nie zaniżaj poziomu elektroda.pl
    Dziękujemy! [h]
  • #3 3092211
    staniol72
    Poziom 21  
    Ocena: 67
    Ja mam TuneUp,i jest opcja przywracania usunietych plikow z kosza.
  • #4 3092217
    .....@
    Poziom 17  
    Ocena: 6
    Dodam że pliki zostały usuniete programem antywirusowym nod32!!!!
  • #5 3092394
    kuss115
    Poziom 15  
    Ocena: 16
    Chcesz wirusy odzyskać?:) Wypróbuj ww programy, tylko trzeba uważać, żeby nie nadpisać usuniętych plików, bo wówczas ich odzyskanie nie będzie możliwe domowym sposobem. Jeśli usunąłeś pliki z partycji C, to zainstaluj program odzyskujący na inną partycję, pendrive`a itp., chociaż to i tak nie daje 100% gwarancji, że usunięte pliki nie zostaną nadpisane innymi. Najlepiej wziąć dysk do kolegi (czym dłużej używasz dysku po przypadkowym usunięciu tym maleje szansa, że odzyskasz pliki) i spróbować odzyskać pliki u niego.
  • #6 3092923
    Pieron
    Poziom 31  
    Ocena: 84
    OODiskRecovery - jesli nie ma w sieci to chyba na emule znajdzie.
    jest tez program Riadem ale nic nim nie robilem to nie wiem
    a OODiskRecovery prawdopodobnie rząda ftp serwera dla zabezpieczenia plików chyba ze podlaczysz inny dysk. bo na tym samym na innej partycji nie da rady zabezpieczyc.
    aaa nie instaluj programu na tym dysku/partycji gdzie sa pliki do ratowania bo poprzez instalke programu mozesz je zniszczyc.
  • #7 3093159
    rlkrlk
    Poziom 11  
    W pakiecie Nortona Utilities bylo cos dobrego do odzyskiwania. Bodajze Quick Unerase. Koles od systemow operacyjnych nam polecal ale osobiscie nie testowalem...
  • #8 3094200
    czuga
    Poziom 23  
    Ocena: 38
    Witam,

Osobiecie polecam GetDataBack. Oddzyskalem wiekszosc danych po awarii macierzy.

Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W dyskusji omówiono metody odzyskiwania plików usuniętych z dysku, w tym tych usuniętych z kosza oraz przez program antywirusowy NOD32. Zaleca się użycie specjalistycznych programów do odzyskiwania danych, takich jak Easy Recovery 6.0, GetDataBack, OODiskRecovery, TuneUp z funkcją przywracania plików, a także narzędzi z pakietu Norton Utilities, np. Quick Unerase. Ważne jest, aby nie instalować oprogramowania do odzyskiwania na tej samej partycji, z której chcemy odzyskać dane, aby uniknąć nadpisania plików. Wskazane jest korzystanie z innego nośnika lub dysku oraz szybkie działanie po usunięciu plików, gdyż dalsze używanie dysku zmniejsza szanse na skuteczne odzyskanie danych.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA