logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sagem 922 - jak naprawić awarię sprzętową i aktywować polskie menu?

tomaszwl 11 Lip 2003 18:28 1725 7
REKLAMA
  • #1 285154
    tomaszwl
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4
    tak kombinowalem, ze mam takiego - wczesniej mial jeszcze sim locked
    backup owszem mam, ale tylko eproma (pola do 999) - jest szansa na uzdrowienie tego cuda?
    wersja s6 z niemieckiej d2 - jesli to cos pomoze :)
    pozdro,
    Tomasz WL
    p.s. backup moge wyslac na zyczenie :)
    aha, i jeszcze chcialbym mu uaktywnic pl menu - jak sie da oczywiscie, bo po sciagnieciu simlocka jak uaktywnilem wszystkie langi, to wrocil lock :(
  • REKLAMA
  • #2 285405
    chief
    Poziom 22  
    Ocena: 40
    Jeśli masz komunikację między tel a kompem to szansa na to by ruszył jest, choć ogólnie to są straszne badziewia. Przesyłam ci program który powinien pomóc, jeśli nie ruszy to daj znać może coś się wymysli, jak nie to możesz jeszcze z flashować fona.

Pozdrawiam chief
    Załączniki:
    • Sagem 9xx Hardware Fail Repair By Skyus.Zip (1.11 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 285521
    arti123
    Ocena: 96
    ja bym wypruł eeprom i przeprogramował, następnie naprawił sagem doctorem ( hardware failure może być po 5 krotnym wbiciu złego kodu )
  • REKLAMA
  • #4 285551
    gsmline
    Poziom 24  
    Ocena: 30
    A nowy sagem service soft 2.5 tym naprawiłem już kilka.
  • #5 287925
    tomaszwl
    Ocena: 4
    v2.5 stwierdzil, ze sa protected fieldy i ze on ma wszystkie funkcje disabled - no to odpalilem enforcera - i juz mial wszystkie funkcje enabled - no to dalem mu repair i hardware failure sie pozbylem, teraz mam simlocked bez karty sim - z tym to juz nie dalem rady. W zwaizku z tym prosba - da sie to zrobic bez rozpruwania fona? Mam backup sprzed przerobek, ale tyko do fielda 999.
    Pozdro,
    Tomasz WL
  • REKLAMA
  • #6 2280221
    Fazii
    Poziom 32  
    Ocena: 23
    Witam, według kol. Tasanit, w archiwum 'Sagem 9xx Hardware Fail Repair By Skyus.Zip' brak jednej biblioteki, proszę uzupełnić archiwum!
  • #7 2280264
    chief
    Poziom 22  
    Ocena: 40
    Nie ma sprawy tylko jakiej biblioteki brakuje bo u mnie program działa bez problemu na Win 98SE, prawdoopodobnie biblioteki systemowej.

chief
  • #8 2280379
    Fazii
    Poziom 32  
    Ocena: 23
    Przetestowałem archiwum i mi też działa na W98SE, chodziło bodajże o którąś bibliotekę z borlanda.

Pozdro
    Fazii

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy naprawy sprzętowej awarii telefonu Sagem 922, wersji S6 z niemieckiej sieci D2, oraz aktywacji polskiego menu po zdjęciu simlocka. Problem obejmuje hardware failure, prawdopodobnie spowodowany wielokrotnym wprowadzeniem błędnego kodu, co skutkuje zablokowaniem funkcji serwisowych. Proponowane rozwiązania to komunikacja telefonu z komputerem w celu uruchomienia urządzenia, użycie programu Sagem Service Soft 2.5 do naprawy, a także przeprogramowanie i wymiana pamięci EEPROM. W przypadku zablokowanych funkcji konieczne jest użycie narzędzia enforcer do odblokowania pełnej funkcjonalności serwisowej, co pozwala na wykonanie naprawy hardware failure. Po naprawie pozostaje problem simlocka bez karty SIM, który nie został rozwiązany bez fizycznej ingerencji w telefon. W dyskusji pojawiły się także uwagi dotyczące brakujących bibliotek w archiwum narzędzi naprawczych, które jednak działają poprawnie na systemie Windows 98SE, w tym biblioteki Borlanda.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA