logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wymiana stacyjki Golf 3. Czy może ktoś to opisać?

Gogo444 10 Paź 2006 20:17 17789 8
REKLAMA
  • #1 3104492
    Gogo444
    Poziom 11  
    Ocena: 10
    Hej czy ktoś mógłby mi po kolei opisać wymiane stacyjki w golfie 3 ale tak żeby nie potrzebnie nie rozwircać korpusu stacyjki i obyć się bez pomocy drogiego zakładu naprawczego z góry dzieki pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3104523
    cobraa
    Poziom 27  
    Ocena: 290
    nie ma problemow tylko problem jest po sciagnieciu kierownicu z sciagnieciem tulejki z wieloklinem i potem z dojsciem do srob skrecajacych stacyjke troche wyobrazni i dobrych narzedzi a dasz rade
  • REKLAMA
  • #3 3104569
    Stanisław Chwalisz
    Poziom 34  
    Ocena: 801
    Niestety druga wiadomość jest gorsza nie dasz rady potrzebny jest specjalny ściągacz.
  • #4 3104580
    Gogo444
    Poziom 11  
    a kto ma taki specjalny ściągacz każdy mechanik w warsztacie?
  • #5 3105564
    cobraa
    Poziom 27  
    Ocena: 290
    a co myslisz ze kazdy mechanik co go da? jak bys wpadl do mnie i spytal o taki sciagacz to bym cie wysmial i drzwi pokazal
  • REKLAMA
  • #6 3105841
    Gogo444
    Poziom 11  
    Ja chce wiedzieć czy każdy mechaniki mógłby mi to zrobić ewentualnie
  • Pomocny post
    #7 3106731
    ace_of_aces
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Nie wiem co może być w tym ściągaczu że on jest taki "specjalny", to zwykły podwójny ściągacz, zrobisz to nawet potrójnym ściągaczem do łożysk z tym że nie może być zbyt duży i trzeba podłożyc pod pierścień np. płaski klucz jeśli dobrze pamietam rozmiar 22.
    Nie wyobrażam sobie mechanika, który nie ma jakiegokolwiek ściągacza.
    [/url]
  • REKLAMA
  • #8 3106802
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #9 3108739
    Gogo444
    Poziom 11  
    ok dzięki jutro znów staje do walki ze stacyjką
    P.s Nagle ta stara zaczęła znów dobrze działać

Podsumowanie tematu

✨ Wymiana stacyjki w Volkswagenie Golf 3 wymaga ostrożności, zwłaszcza przy demontażu kierownicy i tulejki z wieloklinem oraz dostępie do śrub mocujących stacyjkę. Do jej wyciągnięcia niezbędny jest specjalny ściągacz, który w rzeczywistości jest podwójnym ściągaczem, często stosowanym do łożysk. Można użyć także potrójnego ściągacza do łożysk, podkładając pod pierścień np. płaski klucz o rozmiarze około 22 mm. Mechanicy zazwyczaj posiadają takie narzędzia, a do demontażu dobrze sprawdza się również odklejacz do łałek łożysk. Wymiana stacyjki może być wykonana samodzielnie, jeśli dysponuje się odpowiednimi narzędziami i wyobraźnią, bez konieczności korzystania z usług drogiego warsztatu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA