logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć radio SONY XR-2753 do zasilacza i zestawu 5.1?

bird83 11 Paź 2006 15:16 2001 4
REKLAMA
  • #1 3106727
    bird83
    Poziom 11  
    POsiadam radio samochodowe SONY kasetowe model xr-2753, podpialem je pod zasilacz od komputera iw szystko hula jak nalezy
    mam 2 problemy z ktorymi sie do was zwracam, mianowicie :

- jak podpiac radop pod zasilacz zeby dzialalo przy wyl komputerze
    - chce radio podpiac pod zrestaw 5.1 w ktorym mam wejscie aux in na jack'a
    ale w radiu takiego wyjscie nie posiadam, za to jest wyjscie na 4 glosniki, jak to przerobic na jack'a?
    wystaje z radia jakis kabel pasujacy na jack'a ale to chyba wyjscie na wzmacniacz.
  • REKLAMA
  • #2 3106890
    hefid
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 6157
    Post był raportowany.
    Przeniosłem z: Audio
  • REKLAMA
  • #3 3106987
    przemo.t
    Poziom 27  
    Ocena: 30
    bird83 napisał:

- jak podpiac radop pod zasilacz zeby dzialalo przy wyl komputerze

najprosciej zastosowac drugi zasilacz, zasilacz atx powinien pracowac pod obciazeniem wszystkich linii, nawet gdybyc oddzielil go od PC to obciazylbys tylko linie +12V
    [/quote]
    - chce radio podpiac pod zrestaw 5.1 w ktorym mam wejscie aux in na jack'a
    ale w radiu takiego wyjscie nie posiadam, za to jest wyjscie na 4 glosniki, jak to przerobic na jack'a?
    wystaje z radia jakis kabel pasujacy na jack'a ale to chyba wyjscie na wzmacniacz.[/quote]
    I wlasnie wyjsciem na wzmacniacz powinienes sie posluzyc, wyjscie na glosniki jest za "mocne" i bez zastosowania jakiegos ograniczenia spalilbys wzmacniasz w zestawie 5.1. Czyli musisz podlaczyc wyjcie sygnalu aludio na wzmacniacz z radia do wejscia w zestawie 5.1
  • REKLAMA
  • #4 3107822
    bird83
    Poziom 11  
    podlaczylem kable z glosnika tylnego elwego i prawego po jednym do jack'a i dziala mimo ze gra na 2.1 tylko ale to i tak dobrze, jak podlaczam pod wzmacniacza jack'a to mi sie wylacza radio....
  • #5 3216043
    wwmwaa
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    witam , mam takie pyt. odnosnie tego cytatu:

Cytat:

powinien pracowac pod obciazeniem wszystkich linii, nawet gdybyc oddzielil go od PC to obciazylbys tylko linie +12V

chce podłączyć zasilacz atx pod radio samochodowe (at turdno juz dostac) , to nie wystaczy ze podłącze się normalnie pod linie 12 V , musze jeszcze obciązyć linie 5V bo inaczej zasilacz bedzie słabo działał? czym mam to obciążyć , bo nic mi do głowy nie przychodzi?

czy lepiej jednak poszukac starego at 200W i nie bawic sie w atx ????, w at nie ma zadnych problemow tego typu?

pozdr.
REKLAMA