logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VisionPlus 1020 - Instalacja bez konwertera, brak sprzętu, reset komputera

zygmunt1947 11 Paź 2006 18:31 5766 14
REKLAMA
  • #1 3107359
    zygmunt1947
    Poziom 10  
    Kupiłem VisionPlus 1020 i mimo wielu prób instalacji i zmianie systemu a nawet komputera nic z tego nie wyszło.Po pierwszej części instalacji komputer się wyłącza by prawdopodobnie zainstalować dalszą część, po przejściu instalacji pojawia się informacja - brak sprzętu lub nieprawidłowa instalacja.
    Mam pytanie - czy możliwą przyczyną jest to ,że instaluję samą karte bez podłączenia konwertera ?

Sprawdzałem na płyta ASUS P4r800-VM
    oraz Gigabayte GA-8PE667
    512 MB , P4 1.7 s. XP i XP HE
    Z góry dziękuję za pomoc
  • REKLAMA
  • #2 3107378
    meloch
    Poziom 29  
    Ocena: 61
    zygmunt1947 napisał:

Mam pytanie - czy możliwą przyczyną jest to ,że instaluję samą karte bez podłączenia konwertera ?

Nie, podłączenie do konwertera nie ma znaczenia przy instalowaniu karty. System powinien ją "zobaczyć" bez podłączania anteny.
  • #4 3107415
    zygmunt1947
    Poziom 10  
    Po włożeniu karty do komputera system ją wykrywa - najpierw video controler ,potem audio lecz na koń cu instalacji pisze to co wcześniej napisałem,że brak urządzenia lub żle zainstalowane - próbowałem dużo razy na różne sposoby ,bez skutku.
  • #5 3108279
    meloch
    Poziom 29  
    Ocena: 61
    Może być np. niewłaściwy sterownik lub uszkodzona karta.
    (Miałem kiedyś podobny problem z kartą dźwiękową).
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 3112208
    MieteX 2005
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    zygmunt1947 napisał:
    Po włożeniu karty do komputera system ją wykrywa - najpierw video controler ,potem audio lecz na koń cu instalacji pisze to co wcześniej napisałem,że brak urządzenia lub żle zainstalowane - próbowałem dużo razy na różne sposoby ,bez skutku.

Sterowniki znajdziesz na stronie producenta
    http://www.twinhan.com/download_driver&software.asp

Dla twojej karty to DVB-TV 2.432
    lub BDADriverV1.2.3.8_WHQL
    http://www.twinhan.com/files/driver/Software/BDADriverV1.2.3.8_WHQL.zip
  • #7 3114038
    zygmunt1947
    Poziom 10  
    Dziękuję za adres sterowników - zaistalowane.
  • #8 4109477
    gradek83
    Poziom 43  
    Ocena: 2105
    Właśnie od niedawna mam tą kartę Vision plus 1020A v.3.2

I gdy instaluje sterowniki i komputer wykrywa urządzenie zawiesza się zamraża ekran...
    Myślałem że to wina karty ale na innym kompie dzieje się to samo gdzieś na innym forum wyczytał że za takie zachowanie (zawieszanie się) odpowiadają sterowniki BDADriverV1.2.3.8_WHQL...więc raczej ich nie polecam....
  • REKLAMA
  • #10 6451102
    zenek-13
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Macie może jakąś paczkę z kompletnymi sterownikami do takiej karty visionplus 1020a bo nie mogę znaleźć wszystkich i nie mogę tej karty zainstalować a jest mi bardzo potrzebna bo wujek sobie taką kupił i ja poręczyłem że będzie działać a tu kicha. Bo wyskakuje mi brak czegoś takiego Kontroler multimedi Wideo macie jakieś stery do tego bo te z strony producenta nie chcą działać.
  • REKLAMA
  • #12 6464470
    zenek-13
    Poziom 10  
    XP , ale już sobie sam poradziłem. Teraz tylko brakuje mi sterowników do odbiornika pilota od tej karty , gdzie mogę tego szukać?
  • #14 6471116
    zenek-13
    Poziom 10  
    jakoś mi go wykryło i prosi o sterowniki . Więc nie jest wykrywalny jako klawiatura.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problemy z instalacją karty telewizyjnej VisionPlus 1020 (w tym wersja 1020A v.3.2) obejmują wykrywanie urządzenia przez system jako kontroler wideo i audio, lecz końcowa faza instalacji sygnalizuje brak sprzętu lub nieprawidłową instalację. Podłączenie konwertera nie jest wymagane do wykrycia karty przez system. Przyczyną mogą być niekompatybilne lub wadliwe sterowniki, uszkodzona karta lub niewłaściwe sterowniki BDADriverV1.2.3.8_WHQL, które mogą powodować zawieszanie się systemu. Sterowniki dostępne są na stronie producenta Twinhan, jednak użytkownicy zgłaszają problemy z ich instalacją i działaniem. Dodatkowo, pilot do karty bywa wykrywany jako klawiatura, lecz czasem wymaga dedykowanych sterowników, których znalezienie jest utrudnione. Karta była testowana na płytach głównych ASUS P4R800-VM oraz Gigabyte GA-8PE667 z systemami Windows XP i XP HE.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA