logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

6610 Jak właczazm tel wyswietlacz robi sie niebieski...

bialyziom 12 Paź 2006 17:34 1218 6
REKLAMA
  • #1 3110313
    bialyziom
    Poziom 21  
    Ocena: 6
    6610 Jak właczazm tel wyswietlacz robi sie niebieski, wgralem najnowszy flasz nie pomoglo, zmienialem wyswietlacz tez nie pomoglo. Co moze byc z nim nietak??? Prosze o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 3110618
    sch83
    Poziom 13  
    Witam . Na wstępie wygrzej płyte .
  • REKLAMA
  • #3 3111064
    BudzewoHB
    Poziom 19  
    Ocena: 7
    sprawdz gniazdo lcd, serwisowka lezy gdzies na elce
  • REKLAMA
  • #4 3111172
    rahhhhh
    Poziom 2  
    Jak wymieniasz Wyświetlacz w telefonie musi byc wyjeta bateria z telefony a gdy miałs włożoną baterie to niestety tak bedzie ci wyświetlacz też tak miałem tylko ze w niki 6100 :) Wyłącz telefon wyłuż baterie i wyjmij wyswietlacz (odłącz go) i podłącz spowrotem tylko pamiętaj zeby nie było bateri !!!
  • REKLAMA
  • #5 3111206
    revolt
    Poziom 34  
    Ocena: 186
    albo linia z procka do LCD. po drodze jest kilkza elemantów
  • #6 3111635
    -=TOMA=-
    Poziom 18  
    Ocena: 8
    rahhhhh, wlasnie co konkretnie sie dzieje jak sie zmienia LCd z wlozona baterie?!

Bo dawno temu jak jeszce nie zaczalem na powaznie zabawy z tel, zrobilem tak w n3100 i ja uwalilem - przestala sie wlaczac poprostu!
    I teraz mnie tak zaciekawilo co tam moglo sie stac przy takim zabiegu?
  • #7 3233504
    choras
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    miałem podobny problem wyświetlaczem miał wyrwane 2 piny z pod portu LCD wtedy LCD świecił na niebiesko nieważne na jakim wyświetlaczu.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem z wyświetlaczem w telefonie Nokia 6610, który po włączeniu robi się niebieski, nie został rozwiązany przez aktualizację oprogramowania ani wymianę samego wyświetlacza. Możliwe przyczyny to uszkodzenie płyty głównej, szczególnie linia sygnałowa z procesora do LCD lub uszkodzone elementy pośredniczące. Zaleca się wygrzanie płyty głównej oraz sprawdzenie gniazda LCD. Podczas wymiany wyświetlacza ważne jest, aby bateria była wyjęta, ponieważ podłączenie LCD przy włożonej baterii może powodować uszkodzenia, co potwierdzają doświadczenia z modelu Nokia 6100 i N3100. Uszkodzenie pinów portu LCD, np. wyrwanie pinów, również może skutkować niebieskim wyświetlaczem niezależnie od wymienionego modułu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA