logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Peugeot Partner – brak komunikacji ze sterownikiem airbag po wypadku, kontrolka świeci

nojer 13 Paź 2006 22:01 2856 4
REKLAMA
  • #1 3114200
    nojer
    Poziom 14  
    Ocena: 30
    Witam
    Problem tkwi w Partnerze którego robię już dłuższy czas... czy jest możliwość że sterownik podczas wypadku uszkodził się całkowicie? :| wsad pamięci 95080 zmieniony a błąd airbagu pokazuje dalej... brak połączenia euroscanem z sterownikiem poduszek powinien łączyć jako peugeot 206. Po włączeniu zapłonu kontrolka ciągle się świeci nie gaśnie nawet na chwile, myślę że to wina tylko sterownika. Samochód był w autoryzowanym serwisie i nie stwierdzili błędu żadnego mimo tego że kontrolka świeci wskazując błąd Kpina! Czy wadliwa taśma kierownicy lub wtyczki w napinaczach pasów mogłyby stanowić ten problem? bo myślę że jeśli by to była usterka któregos z elementów wykonawczych to kontrolka po włączeniu zapłonu na chwilę by zgasła i zapaliła spowrotem. Rozkładam już ręce i nie wiem co robić. Bardzo proszę o poradę.
    Pozdrawiam serdecznie
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 3114268
    nojer
    Poziom 14  
    o jaki zasilacz chodzi bo nie rozumiem??
  • REKLAMA
  • #4 3119491
    automen
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Często po usunięciu zapisu o wypadku trzeba jeszcze odblokować sterownik niestety euroscan niema takiej opcji
  • #5 3287920
    nojer
    Poziom 14  
    problem rozwiązany temat zamknięty
REKLAMA