logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Blaupunkt CAR300 – przegrzewanie i brak dźwięku po złym podłączeniu zasilania

DeathMan 14 Paź 2006 16:19 1728 6
REKLAMA
  • #1 3116111
    DeathMan
    Poziom 14  
    Ocena: 33
    Mam problem, podłaczałem dziś koleżance radio do samochodu i głupi ja podpiąłem przez przypadek zasilanie (+ i mase) pod wyjście na głośniki w radiu i teraz coś nawala lewy głośnik jak już podłączyłem normalnie, i jedna strona radia robi się momentalnie gorąca. Czyżbym spalił końcówke mocy ? Jaki jest ewentualny koszt naprawy i czy w ogóle jest to opłacalne ? Radio to Blaupunkt CAR300
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3116156
    tolo
    Poziom 35  
    Ocena: 1176
    No niestety poleciala koncówka mocy. Co do oplacalnosci to napewno sie oplaca naprawiac bo to radyjko nawet niezle gra, jaki koszt trudno powiedziec bo nie pamietam jaka tam jest koncowka mocy.
  • REKLAMA
  • #3 3116661
    DeathMan
    Poziom 14  
    Dzięki. Na allegro te radia tak do 100zł są, więc czy zmieszcze się z tą naprawą w 30-40 złotych?
  • REKLAMA
  • #4 3116768
    mistrzo
    Poziom 11  
    Kolego to jest wątpliwe bo sama koncówka tyle będzie kosztować /A gdzie praca??/
  • #5 3116939
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1407
    A po za tym na alegro to musisz być pod szczęśliwą gwiazdą urodzony bo większość tych radii ma jakieś uszkodzenia i ich uruchomienie też kosztuje ;)
  • REKLAMA
  • #6 3123626
    DeathMan
    Poziom 14  
    Wtakim razie jaki będzie szacunkowy koszt naprawy (końcówka + robocizna) ? Przynajmniej jakimś przedziałem rzućcie ;)
  • #7 3124727
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1407
    powiedzmy od 50 do 100 zł /ale najprościej zapytaj u swojego fachowca/

Podsumowanie tematu

✨ Podłączenie zasilania (+ i masa) do wyjścia głośnikowego w radiu samochodowym Blaupunkt CAR300 spowodowało uszkodzenie końcówki mocy, co objawia się przegrzewaniem jednej strony radia oraz brakiem dźwięku w lewym głośniku po prawidłowym podłączeniu. Koszt naprawy, obejmujący wymianę końcówki mocy oraz robociznę, szacowany jest na około 50-100 zł, jednak cena samej części może stanowić znaczną część tej kwoty. Radio Blaupunkt CAR300 jest cenione za jakość dźwięku, co czyni naprawę opłacalną. Zakup używanych egzemplarzy na aukcjach internetowych wiąże się z ryzykiem dodatkowych uszkodzeń i kosztów uruchomienia.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA