paweliw napisał: Działa na każdym Wordzie, ważne aby zaznaczyć pierwszy wiersz tylko myszką, każdy następny naciskając i przytrzymując Ctrl + zaznaczenie wiersza myszką.
Pomiędzy zaznaczaniem można puścić Ctr (np. przewinięcie strony myszką), pamiętając jednak że zanaczenie wiersza bez klawisza Ctrl spowoduje, iż poprzednio zaznaczane wiersze zostaną odznaczone.
Nie sądziłem, że będzie trzeba podać tak szczegółowy opis, wystarczyło samemu popróbować lub poczytać o skrótach klawiaturowych w pomocy Worda ...
Szanowny Panie, nie musi mi Pan tlumaczyc co oznacza zaznaczanie elementow za pomoca Ctrl lub Shift.
Jak pisze ze w moim przypadku ten spsob zaznaczania nie dziala, to nie dziala.
Proba zrobienia spisu za pomoaca polecenia { TOC \t "Pogrubienie" } lub za pomoca opisanych wczesniej przez Pana zmiany poziomow konspektu dla wybranych akapitow rowniez.
W ostatnim przypadku wykonuje nastepujace czynnosci:
Zaznaczam interesujacy mnie akapit->prawy->akapit->poziom konspektu - wybieram pozim 1 no i OK. I tak powiedzmy z czterema pierwszymi.
Nastepnie wstawiam spis tresci i przelaczam na kody pol. Zmieniam kod na { TOC \l 1 }, aktualizuje No i nic. Dostaje komunikat, ze nie znaleziono zadnych pozycji spisu tresci.
Ctrl+klikniecie - zaznacza cale zdanie a nie kilka wybranych zdan.
Zami