logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem ze skonfigurowaniem stałego łącza w Windowsie 98

artur1990 16 Paź 2006 16:26 1128 5
REKLAMA
  • #1 3122663
    artur1990
    Poziom 2  
    Mam problem ze skonfigurowaniem stałego łącza na Windowsie 98. Początkowo przy włączeniu komputera wsykakiwął mi komunikat:
    „Nie jest możliwe załadowanie biblioteki łączonej dynamicznie:
    msnp32.dll
    System nie odnalazł określonego pliku
    Pewne lub wszystkie poniższe właściwości nie są dostępne
    Microsoft Network”
    Wyczytałem, że nalezy wszystko usunąć i zainstalować jeszcze raz. No więc zrobiłem tak, na wszelki wypadek ściągnałem ten plik i wsadziłem do WINDOWS/SYSTEM. Teraz instaluję wszystko po kolei: Klienta - bez problemów, kartę sieciową - z dyskietki bez problemów, usługę bez problemów, wpisuję wszystko do protokołu (TCP/IP) i klikam OK. Wtedy wyskakują mi instalacje z Windowsa 98 - klikam OK i instaluję z płyty pliki. Przy 97 % wyskakuje brak pliku locproxy.exe - znalazłem go gdzieś w Windowsie i instaluję z dysku twardego. Wtedy wyskakuje prośba o restart kompa, restartuję, włączam właściwości sieci - a tam wszystko puste... Serdecznie proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 3123289
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 3123717
    artur1990
    Poziom 2  
    Tak jest, sieć LAN.
  • REKLAMA
  • #4 3123829
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #5 3124351
    tzok
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6408
    Usuń wszystkie sterowniki od sieci (również kartę dial-up) i zainstaluj wszystko od początku. Jak nie pomoże to chyba najłatwiej zrobić nakładkę systemu... bo to może być dużo namieszane.
  • #6 3138313
    artur1990
    Poziom 2  
    Dzięki Koderr, zastosowałem się do Twoich rad, lecz najpierw spróbowałem bez odłączania karty (fizycznie) , a i tak pomogło.
REKLAMA