Na poczatku to byl tylko glos,wysokie startuje, ale nie ma obrazu.Z samego poczatku wymienilem wszystkie kondensatory w przetwornicy bo byly slabe-jest ona na tranzystorze C3552.Napiecia wychodzace z przetwornicy sa dobre (125V,itd.), nastepnie zmierzylem tranzystor odchylania pionowego D1651 jest dobry(byl wymieniany na nowy) i wymienilem slabe kondensat. , scalak odchylania poziomego TDA 3653B tez jest dobry (byl wymieniany na nowy, oraz slabe kondensat.). Zasilanie na plytke kineskopu idzie 12V, 180V, tranzystory koncowe RGB tez sa dobre poniewaz jest na nich prawidlowe napiecie, odciolem zasilanie do katod,a same katody oddzielnie podlaczalem do masy (zeby sprawdzic kineskop, i swiecily w podstawowych kolorach.Podejzenie padlo na trafopowielacz FCM 2012L02-napiecia od strony druku-sciezki-byly prawidlowe 12V, 16V, 25V, 180V.Ale na skrinie znajdowalo sie od 1.4 - 3.4V,myslalem ze jestem w domu ,wymienie i bedzie dzialac, a tu pech chcial , ze wymienilem na nowy oryginalny i to samo na skrinie mam znowu to samo napiecie,a powinno byc okolo 600V.Co mam w tej kwesti "BRACIA elektronicy" zrobic, pomozcie prosze bo moje pomysly sie skonczyly.