logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3875 /EUROSTEREO1 nie zapamiętuje ustawień w trybach

maryann 21 Paź 2006 12:22 1296 4
REKLAMA
  • #1 3138066
    maryann
    Poziom 37  
    Ocena: 337
    Przywieziona z zagranicy do przestrojenia ale z za szeroką poduszką. Korekcja już przegrzebana, sprawdziłem prawie wszystko- uszkodzony tylko tranzystorek sterujący BC547.
    W trybach regulacje działają, ale nie umiem albo TV nie chce ich zapamiętać. Tryby obsługuje pilot Schaub-Lorenz 5652 16 31, posiłkuję się Mak'iem kod1211 ;nie znalazłem klawisza, którym można by zapamiętać ustawienia- nie działa kropka ("OK" w Mak'u) ani czerwony, ani niebieski, ani... nic. Po wyłączeniu(wyjście z serwisu) wszystko wraca do poprzedniego stanu. Stacje się programują.
    Drugi problem to wginanie obrazu do wewnątrz przez bardzo jasne elementy na ekranie- na tej wysokości co występują obraz robi się za wąski z obu stron. Może jeszcze elek nie wymieniłem w zasilaczu, ale piszę już, bo nie jestem pewien czy pomoże ich wymiana.
  • REKLAMA
  • #2 3151142
    maryann
    Poziom 37  
    Znalazłem rysunek innego pilota z narysowaną kropką, dla niego był kod 1068 i ta kropka zatwierdziła ustawienia! Po prawidłowych ustawieniach obrazu nie "wgina";
    - radość byłaby pełna, gdyby nie przy któryms włączeniu jeden strzał(o ile zdążyłem zauważyć- po masie kineskopu) i znów padł ww tranzystorek. A trafo już wymienione na HR...
  • REKLAMA
  • #3 3151172
    Mirek Z.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 531
    Może któryś z kondensatorów modulatora daje sporadycznie takie efekty?
  • REKLAMA
  • #4 3344290
    maryann
    Poziom 37  
    Sprzęt wrócił- więc i temat. Wkrótce sie za niego biorę(może w tym tygodniu), więc wkrótce może też zakończenie tematu(z Waszą pomocą).
REKLAMA