logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć alarm Skorpion_202 do centralnego zamka w Volvo 440?

rakoczy42 21 Paź 2006 12:54 2353 8
  • #1 3138157
    rakoczy42
    Poziom 18  
    Ocena: 36
    Witam.Poszukuje informacji jak podlaczyc alarm skorpion_202 pod fabryczny centralny zamek w volvo 440 .Gdzie szukac centralki w tym aucie.Jakie kable??
  • #2 3139311
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 3139632
    wloc
    Poziom 34  
    Ocena: 528
    chyba tam niema silownika w drzwiach
  • #4 3595514
    rakoczy42
    Poziom 18  
    no witam.jest tam silownik a z niego 5 kabli czerwony,brazowy,niebieski,bialy,zielony.teraz mam pytanie :czy taki sterownik do niego sie nadaje :

http://moto.allegro.pl/item167129822_sterownie_centralnym_na_pilota_autom_zamykanie.html

http://moto.allegro.pl/item164969472_zdalne_sterowanie_c_zamkiem_mikro_ster_starmach.html

ktory z nich jest lepszy czy moze macie jakies inne propozycje z allegro.Chce go uzywac tylko do zamykania zadne inne funkcje sa mi zbedne (sygnalizacja kierunkowskazami by sie przydala).musze dokupic ten sterownik bo jak sie okazalo tamten alarm jest uszkodzony

Dodano po 2 [godziny] 56 [minuty]:

nikt mi nie pomoze??
  • #5 3596849
    mr-perch
    Poziom 29  
    Ocena: 287
    Wygląda to na dokładany central. Sprawdź, czy przez podawanie masy na biały i brązowy, centralny zamyka i otwiera auto. Jeżeli tak, to każdy sterownik z dwiema impulsowymi masami na wyjściach poradzi sobie z centralnym w tym aucie.
  • #6 3597631
    rakoczy42
    Poziom 18  
    ok a w jakie kable sie wpiac bo mam juz taka centralke z trzema przewodami
  • #7 3599949
    mr-perch
    Poziom 29  
    Ocena: 287
    Trzy - to o jeden za mało. Powinny być co najmniej cztery: +12, masa, zamknij, otwórz. Zrób zdjęcie centralki (modułu) i siłownika, to powiem co i jak.
  • #8 3608574
    mironshrek
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    kolego musisz sie dobrać do przekaxnika który jest schowany pod dywanikiem lewego nadkola i z tamtąd rozpocząć podłancznie centralnego zamka do alarmu. Pamiętaj że volvo ma załanczamia plusem wiekszość alarmów ma wyjście minusowe na zamki wiec chyba konieczne będzie zamontowanie dwóch przekaźników.
  • #9 3608950
    rakoczy42
    Poziom 18  
    no wlasnie nawe nie chyba ale napewno ma zalaczanie plusem wlasnie mi poszedl sterownik.moze uda mi sie go wymienic na gwarancji i bede dalej dzialal

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji omawiano podłączenie alarmu Skorpion_202 do fabrycznego centralnego zamka w Volvo 440. Ustalono, że w drzwiach kierowcy znajduje się siłownik z pięcioma przewodami (czerwony, brązowy, niebieski, biały, zielony). Centralny zamek w tym modelu działa przez załączanie plusem, co wymaga zastosowania dwóch przekaźników do sterowania alarmem, który ma wyjścia masowe. Wskazano, że do poprawnej pracy sterownika centralnego zamka potrzebne są co najmniej cztery przewody: +12V, masa, zamknij i otwórz. Podłączanie należy rozpocząć od znalezienia przekaźnika pod lewym nadkolem pod dywanikiem. Zaproponowano również rozważenie zakupu dedykowanych sterowników centralnego zamka dostępnych na Allegro, jednak ważne jest dopasowanie ich do sygnałów sterujących w Volvo 440. W przypadku uszkodzonego sterownika alarmu konieczna jest jego wymiana lub zastosowanie kompatybilnego modułu z impulsowymi wyjściami masowymi.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA