logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Szukam oprogramowania do programowania sterowników PLC po polsku

guciek1991 22 Paź 2006 22:57 1398 13
  • #1 3143734
    guciek1991
    Poziom 26  
    Ocena: 103
    Wiatm czy ktos posiada program w ktrym mogbym napisac program a pozniej wgrac go do sterownika. Chodzi mi o oprogramowanie najlepiej zeby było po polsku. Znalazlem dwa programy ale jakies dziwne.
  • #2 3144078
    numerek12
    Poziom 21  
    Ocena: 94
    tu niestety musze ci zmartwić
    soft_logo jest dostepny na stronach siemensa ale tylko demo i nie da się wgrac programu

trzeba mieć pelna wersję
    ja mimo poszukiwań - a było kilku takich co oferowali - nie udało mi się zdobyć ani nielegalnie czyli P2P ani półlegalnie ....
    może tobie sie uda ?

wiem że na allegro jest firma co sprzedawala soft w wersji V4 za nieduże pieniążki ale czy dalej sprzedaja -nie wiem
  • #3 3144081
    tomgart
    Poziom 25  
    Ocena: 63
    Chyba polskiej wersji nie ma... Ale logo jest tak proste że dasz sobie radę :) Jutro bede miał soft wieczorem jak nikt Ci nie podrzuci wcześniej to się odezwij koło 20
  • #4 3144087
    marcinelektronik
    Poziom 27  
    Witam.
    Jeśli chodzi o logo do simensa to spotkałem się z SiMoCo program chyba jest jeszcze darmowy ze strony producenta.
    Pozdrawiam.
    Marcin.
  • #5 3144092
    numerek12
    Poziom 21  
    Ocena: 94
    eeee no panowie logo nawet w wersji demo jest po polsku !
    i to nawet pod linuksa :)
    normalnie full wypas :)
  • #6 3144194
    tomgart
    Poziom 25  
    Ja mam pełną wersję legalną, chyba moge się podzielić? Ale nawet jej nie instalowałem tak że nie wiem czy jest polska wersja, bo leży jeszcze w "pudełku" - programuję z palca. Dziś będę miał to sprawdzę.
  • #7 3145512
    tolo
    Poziom 35  
    Ocena: 1178
    witam.
    :arrow:tomgart podzielibys sie tym sofetm do logo??bo szukam czegos takiego.Niby w EP pisali ze ma byc na www.ep.com.pl ale nie moge tam nic znalesc.Z gory dziekuje.
    Pozdrawiam
    tolo
  • #10 3219780
    fantasta
    Poziom 29  
    Ocena: 100
    marcinelektronik napisał:
    Witam.
    Jeśli chodzi o logo do simensa to spotkałem się z SiMoCo program chyba jest jeszcze darmowy ze strony producenta.
    Pozdrawiam.
    Marcin.

Hehe. To nie jest telefon :lol: i nie chodzi o wgranie logo :P

A soft do logo jest po polsku tylko troche zawsze pozniej niz oficjalna wersja.
    Najlepiej kupic zestaw edukacyjny z kablem. Jest taniej ;)
  • #12 3222776
    mmp21617
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    W razie potrzeby mam takie oprogramowanie. mmp21617(małpka)wp.pl
  • #13 3225980
    marcinelektronik
    Poziom 27  
    Witam.
    Widzę że zagalopowałem, ale mam ogromną prośbę bo nie wiem o jakie oprogramowanie i logo chodzi.
    Z czym to się je.
    Pozdrawiam.
    Marcin.
  • #14 3226096
    tomgart
    Poziom 25  
    Nie szkodzi. Chodzi o oprogramowanie do mini sterownika PLC o nazwie LOGO.
    Osobę któej obiecałem wysłać to oprogramowanie proszę o kontakt na pw, bo przypadkowo skasowałem e-maile i raczej nie dam rady ich odzyskać i mam problem który to był adres.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Poszukiwano oprogramowania do programowania sterowników PLC, zwłaszcza w języku polskim, z naciskiem na sterownik Siemens LOGO. Dostępne są wersje demo oprogramowania LOGO, które są po polsku i działają również pod Linuksem, jednak wersje demo nie umożliwiają wgrania programu do sterownika (brak aktywnego trybu DOWNLOAD). Pełna wersja oprogramowania jest płatna i trudna do zdobycia, choć niektórzy użytkownicy dysponują legalnymi kopiami. Zalecane jest zakupienie zestawu edukacyjnego z kablem, co jest tańszą i pewniejszą opcją. Wspomniano także o programie SiMoCo, który może być darmowy i dostępny u producenta. Użytkownicy oferowali pomoc w udostępnieniu pełnej wersji oprogramowania na prywatne prośby. Ogólnie, oprogramowanie do sterownika LOGO jest dostępne, ale polska wersja pojawia się z opóźnieniem względem oficjalnych wydań.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA