logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Przełącznik akustyczny AVT 721 - brak reakcji po włączeniu zasilania

GTFClan 25 Paź 2006 16:50 2546 3
REKLAMA
  • #1 3152136
    GTFClan
    Poziom 10  
    Buduję przełącznik akustyczny, na podstawie dokumentacji kitu AVT 721 i naktnąłęm sie na problem, po montażu, gdy włączam zasilanie to włacza mi się dioda i dalej na nic nie reaguje, moze trzebaby zwiekszyc czulosc mikrofonu, ale niestety nie mam pojęcia ktorymi elemantami,nie wiem w czym tkwi problem. Schemat znajduje się tu http://sklep.avt.com.pl/photo/_pdf/AVT721.pdf montwał już to ktoś ??

z góry dzięki za pomoc
  • REKLAMA
  • #2 3152660
    yakuza_2000
    Poziom 21  
    Ocena: 10
    Lepiej sprawdź czy dobrze wszystko przylutowałeś. Ja ten kit odpaliłem bez najmniejszego problemu.

Pozdrawiam Yakuza
  • REKLAMA
  • #3 3152802
    GTFClan
    Poziom 10  
    no własnie sprawdzałem kilka razy i wszystko dobrze jest,a wartoście elementów miałęś takie same jak podane w instrukcji ?
    Zastanawiają mnie tylko 2 rzeczy, w instrukcji na schemacie montazowym tranzystor T3(BC516), nozki ma wyprowadzone w kolejnosci B,C,E , a np. na Elenocie jest kolejność C,B,E, a po drugie na kondenstaorze C1 u mnie przy klaskaniu napiscie skacze tlyko o kilka dziesiątych wolta a na na rezystorach R7 i R8 napiecie wogole mi sie nie zwieksza przy klaskaniu
  • #4 5670627
    MALTIN
    Poziom 15  
    Ocena: 99
    Kolego sprawdź czy na pewno dobrze w lutowałeś tranzystor BC 516. Ja nie mogłem go nigdzie znaleźć i wstawiłem bc313 gdyż tylko taki znalazłem pnp w domu. ale działa jak najbardziej.
    A i zmieniłem jeszcze tranzystor sterujący przekaźnikiem na średniej mocy tzn BC211, Większa wydajność prądowa.
    Pozdrawiam
REKLAMA