logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pilnie poszukuję : interfejs ethernet dla elektroników!

loosac 27 Paź 2006 12:56 1412 3
  • #1 3158421
    loosac
    Poziom 11  
    Pilnie poszukuję wszelkich wiadomości na temat implementacji interfejsu Ethernet w projektach elektronicznych. Zależy mi na zbudowaniu urządzenia umożliwiającego komunikację z nim poprzez TCP/IP z pominięciem komputera PC (po stronie tegoż urządzenia, po drugiej stronie może być PC). Czy ktoś posiada może jakieś informacje bądź odnośniki na ten temat? Może być nawet użycie zwykłej karty PCI w projekcie, potrzeba mi jednak pomocy, gdyż nie zajmowałem się tą sprawą jeszcze i jestem "zielony" w temacie ETH -> urządzenia
  • #2 3158794
    hefid
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 6168
    Przeniosłem z: Schematu/instrukcji...
  • #3 3158993
    Quarz
    Poziom 43  
    Ocena: 629
    Witam,
    napisz do czego to ma służyć, ponieważ jest wiele specjalizowanych interfejsów (np. pomiarowych, regulacyjnych) urządzeń przemysłowych, i nie tylko, komunikujących się z jednostką nadzorczą (komputer) poprzez sieć ethernet i protokół TCP/IP.
    Pozdrawiam
  • #4 3159480
    loosac
    Poziom 11  
    W sumie chodzi mi tylko o modul ETHERNET i TCP/IP, chcialbym zastosowac to w wielu roznorodnych ukladach ktore komunikowalyby sie przez siec LAN, projekty zarowno diagnostyczne jak i sterowniki wykonawcze
REKLAMA