logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ksero Omega 1200 AEG Olympia - nowe tonery, a nadal czyste kartki, co zrobić?

robertsa 31 Paź 2006 09:33 1131 4
  • #1 3171684
    robertsa
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Nieznanego pochodzenia ,robiła kopie z szarym tłem wyczyszczona ze starego toneru po założeniu nowego czyste kartki.czy powinienem coś
    włączyć żeby pobrało więcej toneru
  • #2 3171724
    Robson1
    Poziom 26  
    Ocena: 13
    Witam

Ten model to o Mita DC -1205. Skoro robiła szare tło i ty wyczyściłeś ze starego tonera to bardzo prawdopodobne że wyczyściłeś równiez developer - a bez developera białe kartki masz murowane :D . Możliwe że elektroda ładująca jest przerwana.
    Wyciągnij zespół wywoływania i sprawdź czy rolka magnetyczna pokryta jest developerem(czarny proszek). A jeśli jest pokryta to sprawdź czy jest obraz na bębnie gdy zatniesz kartkę podczas kopiowania, Jeśli jest to ma problem z dolną elektrodą.

Pozdrawiam
  • #3 3171800
    robertsa
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    chyba developer też wyczyściłem jak i skąd go uzupełnić .elektroda jest cała.na wałku magnetycznym jest mało toneru albo wcale do bębna niedochodzi

Jak i gdzie go dosypać
    pozdrawiam
  • #4 3172411
    Robson1
    Poziom 26  
    Ocena: 13
    Witam
    Musisz kupic developer i wsypać cały. Czyli wyjąć wywoływaczkę , wyczyścić dokładnie resztki starego developera oraz tonera i zasypać noym developerem oraz zinicjalizować. Jak zinicjalizować pisze w serwisówce. Jeśli nie masz serwisówki to się w nią zopatrz.

Developer możesz zakupic albo oryginał albo alternatywny np. w Agawie.
    Pozdrawiam
  • #5 3172561
    hefid
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 6157
    Post był raportowany.
    Przeniosłem z: Drukarki, kserokopiarki i plotery
REKLAMA