Witam. Zrobilem sobie urzadzonko na starej plytce z atmega i pamiecia zewnetrzna BS62LV1024. Jest to SRAM.
Teraz zaprojektowalem nowa plytke ( takie same polaczenia) ( nie pomylilem sie bo juz 2 dzien sprawdzam czy cos sie nie zwiera itp.
I stad pytanie ( prosze sie nie smiac )
- po co jest ta pamiec zewnetrzna ( czy do niej jest zapisywany program podczas programowania ? ) ( czy cos innego )
Uklad caly mi sie programuje, ale nie startuje tak jak powinien.
Zrobilem prosty program z miganiem diody:
- po starcie dioda sie zapala i tyle, dochodzi do instrukcji opoznienia i sie wiesza.
Gdy wciskam reset to sie wylacza i zaczyna swiecic po zwolnieniu.
Jesli napisze program ktory najpierw gasi diode a pozniej jest opoznienie to sie nie zaswieci juz.
Nie wiem w czym jest problem??
Ma ktos moze rozpiske jak dokladnie ( linia po lini ) podlaczyc pamiec zewnetrzna ta co wyzen jest opisana.
Prosze o pomoc i wytlumaczenie mi tych ciezkich pojeci.
Teraz zaprojektowalem nowa plytke ( takie same polaczenia) ( nie pomylilem sie bo juz 2 dzien sprawdzam czy cos sie nie zwiera itp.
I stad pytanie ( prosze sie nie smiac )
- po co jest ta pamiec zewnetrzna ( czy do niej jest zapisywany program podczas programowania ? ) ( czy cos innego )
Uklad caly mi sie programuje, ale nie startuje tak jak powinien.
Zrobilem prosty program z miganiem diody:
- po starcie dioda sie zapala i tyle, dochodzi do instrukcji opoznienia i sie wiesza.
Gdy wciskam reset to sie wylacza i zaczyna swiecic po zwolnieniu.
Jesli napisze program ktory najpierw gasi diode a pozniej jest opoznienie to sie nie zaswieci juz.
Nie wiem w czym jest problem??
Ma ktos moze rozpiske jak dokladnie ( linia po lini ) podlaczyc pamiec zewnetrzna ta co wyzen jest opisana.
Prosze o pomoc i wytlumaczenie mi tych ciezkich pojeci.