Mam pytanko. Mam do tego wzmacniacza podlaczone 2 kolumny Tonsil Alton 80 8Ohm i tube basowa na glosniku Extreme 30cm 4Ohm. Oczywiscie przy podlaczaniu zwrocilem uwage na opor kolumn. Zastanawiaja mnie tylko wypowiedzi na temat tego wzmacniacza. Piszecie ze to kiepska firma, ze po calonocnej zabawie idzie ze wzmacniacza dym, ze po zwarciu przewodow tranzystory siadaja itp. W srodku jest 1 wentylator ktory dobrze chlodzi, aczkolwiek zauwazylem ze przod wzmacniacza (na ktorym sa tranzystory) troche sie grzeje Osobiscie slucham na nim tylko w domu ale moze w sylwestra bedzie potrzebny na cala noc. Czy mozna do niego zrobic jakies zabezpieczenie zeby podczas zwarcia przewodow nie siadly tranzystory (szczerze mowiac nie wiem czy to jest prawda ale tak piszecie, a ja wole nie sprawdzac)?? Co zrobic zeby po calej nocy grania na maxa nic sie z nim nie stalo (nawet przy przesterowaniu??? Jakiej grubosci dac najlepiej przewod sygnalowy (przekroj przewodu) ?? Muzyki slucham z komputera jesli to w czyms pomoze. Z gory dzieki za odpowiedzi