jak w temacie. Podłączyłem sobie radyjko, wszystko ładnie gra, ale dopiero kiedy przekręcę zapłon lub kiedy zapalony jest silnik. Czemu tak się dzieje ? gdzie mam szukać błędu ?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamlusio napisał:samochód to mesio C220 a radio Dual XDMR7710.
Dz za odpowiedz. Myślałem, że to ja coś źle podłączyłem ale dziwiłem się jak można to źle podłączyć. Zostawię to tak jak jest, w końcu nie śpię w tym samochodzie a radia słucham tylko podczas jazdy. Więc problem rozwiązany.
lusio napisał:u mnie jest wszystko ok skoro od czasu napisania tego postu akumulator wydaje się być w porządku.
Cytat:Takie tandetne marki chińskie mają się sprzedawać i ewentulanie grać w sterylnych warunkach szafy demo a jak je kupisz to najlepiej by się rozsypały i żebyś na drugi dzień kupił nowe, tego samego producenta choć z inną nazwą. Taka jest filozofia tych producentów, cud że sprzedawcy którzy dają gwarancję na tym wychodzą na swoje.
SlaweK napisał:Właściwie to po to radia (normalne radia, nie chińskie) mają logikę zapłonu byś zapominając wyłączyć radio nie rozładowało akumulatora i do jej działania jest specjalna pozycja w stacyjce (pierwsza) o nazwie ACC (Accessory), załącza ona zasilania na inne układy (m.i. radio). Sam używam i twierdzę że jest użyteczna.
SławeK
SlaweK napisał:Sprawdź czy włączy się bez kluczyka i po godzinie samo się wyłączy. Większość także jeśli było właczone a kluczyk w pozycji ACC lub zapłon, to jak wyjmiesz kluczyk to radio powinno się samo wyłączyć a po ponownym włożeniu kluczyka samo włączyć. Niektóre radia mają jeszcze zegarek który po prawidłowym ustawieniu radia w menu (np. Blaupunkt, Sony) to po włożeniu kluczyka radio zaświeci zegar ale nie włączy się a dopiero włączysz je klawiszem. Producent to tak wymyślił że masz wtedy zegarek jeśli nie masz w aucie innego i choć to bierze prąd to z kluczykami na długo nie zostawiasz radia więc nie rozładuje ci to akumulatora. To wszystko jest logiczne jak wiesz jak to działa i dość pożyteczne.
SławeK
kordam napisał:witam ja mam ten sam problem z tym ze poprzednie radia graly bez rzekrecenia kluczyka a o ( pioneer ke-2800B ) nie gra i dopiero po przekreceniu kluczyka o eden skok to gra normalnie:( o co chodzi?? czy mam tez polaczyc zoty kabel z czerwonym??jaki bedzie to mialo wplyw na akumulator?? Radio pioneer ke-2800B a auto peugeot 206
kordam napisał:witam ja mam ten sam problem z tym ze poprzednie radia graly bez rzekrecenia kluczyka a o ( pioneer ke-2800B ) nie gra i dopiero po przekreceniu kluczyka o eden skok to gra normalnie:( o co chodzi?? czy mam tez polaczyc zoty kabel z czerwonym??jaki bedzie to mialo wplyw na akumulator?? Radio pioneer ke-2800B a auto peugeot 206
kordam napisał:ok tylko nie mam zoltego a nie wiem ktory jest od pamieci