Witam czy jest wogle mozliwosc zrpbienia kalkulatora na jakimkolwiek ukladzie .. wiem latwej i 100 razy taniej is i kupic ale ja musze zrobic cos takiego co przypomina i dziala jak kalkulator ale da sie to wprowdzoc 2 tryb pracy (odczyt tekstu z pamieci ktoraby byla zapisywana droga radiowa wiec tez nie moze byc to notanik elektroniczny bo ma wygladac jak podstawowy kalkulator 4-dzialaniowy + pierwiastkowanie<niekonieczne )
Najlpiej zbydowe na podstwie jakiegos wywitlacza alfanumerycznego z wbudowanym sterownikiem i jeszcze nie moze pobierac zbyt wiele prady bo zasilanie bateryjne ew. moge zastoswac akumulator i to ma starczyc na 4 godziy ciaglej pracy liczenia odbierania itp. wiem ze trzba by cos takiego zaprogramowac od 0 ..
pytania :
1.Czy da sei cos takiego wogle wykonac
2.Czy programowanie tego bedzie zajmowalo duzo czasu i pamieci powiedzmy ze bym nawet zlecil to jakiemus specowi w danum jaezyku jaki jezyk polecacie ?
3.jaki koszt orientacyjny - 50 czy 100 zl a mzoe 300 ?
Najlpiej zbydowe na podstwie jakiegos wywitlacza alfanumerycznego z wbudowanym sterownikiem i jeszcze nie moze pobierac zbyt wiele prady bo zasilanie bateryjne ew. moge zastoswac akumulator i to ma starczyc na 4 godziy ciaglej pracy liczenia odbierania itp. wiem ze trzba by cos takiego zaprogramowac od 0 ..
pytania :
1.Czy da sei cos takiego wogle wykonac
2.Czy programowanie tego bedzie zajmowalo duzo czasu i pamieci powiedzmy ze bym nawet zlecil to jakiemus specowi w danum jaezyku jaki jezyk polecacie ?
3.jaki koszt orientacyjny - 50 czy 100 zl a mzoe 300 ?