Mam od jakiegoś czasu bzika na układy lampowe, dom zarzucałem wzmacniaczami od kiedy dostałem w spadku i to nie żart 3 worki po ziemniakach lamp okolo 1000 lamp + 100 sztuk które sam uzbierałem, wybór mam olbrzymi razem z tymi zagranicznymi. Ostatnio zbudowałam bardzo fajne radyjko na ECH83, PCF82 i PCL86, trzy zakresowe w skrócie na fale długie średni i krótkie, chciałbym dołożyć jakiś obwodzik żeby mieć jeszcze zakres UKF albo jak kto woli FM, radyjko posiada prawie typowy obwód wzmacniacz w.cz heterodyne, ... i tak do wzmacniacza m.cz, znalazłem szereg przystawek, na odbiór zakresu FM, ale coś marnie działa, i do tego nie mogę zestroić obwodów na nowe zakresy FM, wszyskie schematy miałem na stary zakres, może ma ktoś schemat radioodbiornika FM na lampach na nowe zakresy częstotliwości, najlepiej taki prościutki, nie z heterowdyną, ja sobie jakoś sam układzik przerobię żeby wpasować w obwody w.cz bo wszystko działa ale p.cz chodzi na innej częstotliwości niż to jest przyjęte, nie bedę już tego wszystkiego tłumaczył będę wdzięczny jakby ktoś podesłałby jakiś schemacik z góry dziękuję i pozdrawiam:D