logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens CF62 - Jak skalibrować baterię za pomocą Siemens Sensors Tool 1.3?

Salat 18 Lis 2006 15:22 1539 2
  • #1 3237086
    Salat
    Poziom 11  
    Ocena: 10
    Witam. Mam Siemensa CF62, który ma/miał taką usterkę że co chwila się wyłączał. Wada ta występowała zarówno na oryginalnej baterii, jaki i na baterii 1500mAh. Zacząłem bawić się programem Siemens Sensors Tool 1.3. Nie jestem jednak w stanie naładować baterii do pełna , gdyż tel się wyłącza i ne mogę zmierzyć napięcia bateii naładowanej. Zacząłem więc eksperymentować ze zmienianiem cyferek w róznych okienkach programu. Efekty były różne. Telefon wcale się nie włączał (za słabe zasilanie), Włączał się i nie ładował (bateria pełna), ładował (wskaźnik baterii pusty, a podczas ładowania mrugała pusta bateria), no i kilka innych opcji. Na razie pozostałem przy opcji takiej że telefon pokazuje cały czas pełną baterię. Przynajmniej nie wyłącza się no i czekam na efekty jak będzie się zachowywał w trakcie rozładowywania baterii.

Jednak nie w tym rzecz. hciałem skalibrować ją aby wszystko grało. Nie wiem tylko które okienko za co odpowiada i w jakich jednostkach wpisujemy w nich dane. Nie wiem w którym okienku zmieniać wartości aby np bateria była w połowie pełna przy danym napięciu a nie całkiem pełna, itd, itp.

Pliku blk to tego modelu też nie znalazłem. Może ma ktoś konfiguracjęswojego telefonu z taką baterią, może to zadziała.??

Czekam na jakieś wskazówki i pomoc.
  • #2 3238132
    mleko00
    Poziom 15  
    Ocena: 13
    Witam może to pomoże link
  • #3 3243414
    Salat
    Poziom 11  
    Ocena: 10
    Ten temat już widziałem. Na nim się też wzorowałem przy pierwszych eksperymentach. Nadal jednak nie mogę skalibrować telefonu. Wydaje mi się że za długo ładuje. Tzn ładuje ładuje ładuje aż chyba przeładuje i się wyłącza :(. Po ponownym włączeniu bateria jest pełna i i telefon nie rozpoczyna ładowania. Dalej można telefonu normalnie używać. Próbowałem zmieniać wartość SPGY04V. Efekt był taki, że zmieniała sięna wyświetlaczu wartość naładowania baterii. Więc w pewnym sensie miało to jakiś wpływ ale to jeszcze nie jest to. Wartość SPGY04V mam ustawioną na 62000. Z resztą załączam screen z ustawieniami przy których tel wyłącza się pod koniec ładowania. Co poradzicie zrobić ? Które pole jest odpowiedzialne za zakończenie ładowania? Może macie jakiś opis tego programu?
    Z góry dzięki.
    Załączniki:
    • Siemens CF62 - Jak skalibrować baterię za pomocą Siemens Sensors Tool 1.3? cf62.jpg (49.65 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA