Witam. Mam Siemensa CF62, który ma/miał taką usterkę że co chwila się wyłączał. Wada ta występowała zarówno na oryginalnej baterii, jaki i na baterii 1500mAh. Zacząłem bawić się programem Siemens Sensors Tool 1.3. Nie jestem jednak w stanie naładować baterii do pełna , gdyż tel się wyłącza i ne mogę zmierzyć napięcia bateii naładowanej. Zacząłem więc eksperymentować ze zmienianiem cyferek w róznych okienkach programu. Efekty były różne. Telefon wcale się nie włączał (za słabe zasilanie), Włączał się i nie ładował (bateria pełna), ładował (wskaźnik baterii pusty, a podczas ładowania mrugała pusta bateria), no i kilka innych opcji. Na razie pozostałem przy opcji takiej że telefon pokazuje cały czas pełną baterię. Przynajmniej nie wyłącza się no i czekam na efekty jak będzie się zachowywał w trakcie rozładowywania baterii.
Jednak nie w tym rzecz. hciałem skalibrować ją aby wszystko grało. Nie wiem tylko które okienko za co odpowiada i w jakich jednostkach wpisujemy w nich dane. Nie wiem w którym okienku zmieniać wartości aby np bateria była w połowie pełna przy danym napięciu a nie całkiem pełna, itd, itp.
Pliku blk to tego modelu też nie znalazłem. Może ma ktoś konfiguracjęswojego telefonu z taką baterią, może to zadziała.??
Czekam na jakieś wskazówki i pomoc.
Jednak nie w tym rzecz. hciałem skalibrować ją aby wszystko grało. Nie wiem tylko które okienko za co odpowiada i w jakich jednostkach wpisujemy w nich dane. Nie wiem w którym okienku zmieniać wartości aby np bateria była w połowie pełna przy danym napięciu a nie całkiem pełna, itd, itp.
Pliku blk to tego modelu też nie znalazłem. Może ma ktoś konfiguracjęswojego telefonu z taką baterią, może to zadziała.??
Czekam na jakieś wskazówki i pomoc.