logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Epson Aculaser 1100 - Jak zresetować chip tonera po napełnieniu?

cysio22 21 Lis 2006 23:30 2637 5
REKLAMA
  • #1 3249519
    cysio22
    Poziom 11  
    Ocena: 10
    WItam !

Mam to badziewie aculaser 1100 i wlasnie sie skonczyl czarny toner wiec go napelnilem proszkiem ale drukarka dalej pokazuje napis REPLEACE TONER K i lipa ,toner ma taki smieszny czip

http://i40.photobucket.com/albums/e245/cysio21/chip.jpg

Mozna to jakos obejsc albo jakies uniwersalne czipy ?? nic na necie nie ma :(

LUDZIE POMOCY !!!

PS.jezeli zamienie chipy np z zoltego do czarnego to teoretycznie na czarnym powinno byc ok ale gdy zamienilem to dalej drukarka pokazuje REPLEACE TONER K ?? ktos wie o co kaman ???
  • REKLAMA
  • #2 3249649
    tzok
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6562
    Jak widać chipy są odczytywane drogą radiową, więc zapewne mają w sobie identfikator od jakiego tonera Koloru) pochodzą.

Niestety o takich rzeczach jak koszty materiałów ekspoloatacyjnych i dostępność zamienników trzeba myśleć przed zakupem drukarki, zwłaszcza że Epson zabrania stosowania nie swoich lub regenerowanych materiałów eksploatacyjnych pod groźbą utraty gwarancji i we wsystkich nowych drukarkach stosuje chipy uturudniające regenerację katridży (tonerów, tuszy).

Obawiam się, że musisz poszukać alternatywnych kartridży a nie dosypywać toner (reseterów do laserówek chyba nie ma). Do atramentówek są restery ale jakoś nigdy nie chciało mi się bawić w dolewanie tuszu...
  • REKLAMA
  • #3 3251551
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 932
    chipy pewnie wkońcu ktoś zacznie pogramować ale narazie pozostaje pytać w sklepie interentowym Agawa

jak zauważył kolega tzok chipy posiadaja identyfikator koloru oraz numer seryjny

w minoltach udało się cofać stan licznika bez zmiany seriala ( sa tacy magicy na tym forum :D ) → jak to się ma w epsonach to nie wiem bo nie miałem potrzeby sprawdzać
  • REKLAMA
  • #4 3357241
    cysio22
    Poziom 11  
    Ocena: 10
    witam i jak pojawilo sie cos nowego w temacie ?? ktos wie jak zresetowac chip w tonerze ??
  • REKLAMA
  • #5 3932800
    gata
    Poziom 1  
    gdzie jest ten cholerny chip?
  • #6 3932869
    eseli
    Poziom 27  
    Ocena: 64
    chip jest z boku taki okrągły czarny plastki musisz go podważyć.

Dodano po 25 [minuty]:

epson c1100 chip
    Załączniki:
    • 810_Xerox525ChipSolution.pdf (147.32 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA