logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony Ericsson T630 - jak naprawić wypalony styk złącza ładowania?

xxlrally 22 Lis 2006 09:18 1335 6
REKLAMA
  • #1 3250159
    xxlrally
    Poziom 16  
    Ocena: 10
    mam problem z ładowaniem ww se t630 wypalony jes ostatni styk złącza ładowania czy może wie ktoś gdzie można przylutować jakąś solucję
    proszę o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 3250271
    syckoketrzyn
    Poziom 21  
    Ocena: 4
    Nie za bardzo wiem o co ci chodzi jakie złącze? Chodzi ci o gniazdo napisz dokładniej a mam właśnie rozebranego t630 to zaraz zrobie jakieś foto.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 3250769
    xxlrally
    Poziom 16  
    Ocena: 10
    już sobie poradziłem a wypalony jest zawsze ostatnie złącze gdzie podpinana jest ładowarka
  • REKLAMA
  • #5 3254482
    BONO
    Poziom 28  
    Ocena: 18
    xxlrally napisał:
    już sobie poradziłem a wypalony jest zawsze ostatnie złącze gdzie podpinana jest ładowarka

jak moze sie wypalać złacze od ładowania ,przeciez tam niema niewiadomo jakiego prądu zeby sie styk wypalal.chyba ze jest jakas wilgoc w środku
  • #6 3254522
    wenton
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Czy to jakaś uroda tego modelu?
    Z tą przypadłością?
  • #7 3255037
    tekkno
    Poziom 17  
    Ocena: 16
    nic sie nie wypala tylko wilgoc zżera styk

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy wypalenia ostatniego styku w złączu ładowania telefonu Sony Ericsson T630. Użytkownik zgłasza trudności z ładowaniem spowodowane uszkodzeniem styku, który jest miejscem podłączenia ładowarki. W dyskusji pojawia się sugestia, że przyczyną uszkodzenia może być wilgoć, która koroduje styk, a nie sam prąd ładowania, gdyż nie jest on na tyle silny, by powodować wypalenia. Jeden z uczestników oferuje pomoc w postaci zdjęć rozebranego telefonu, co może ułatwić lokalizację i naprawę uszkodzenia. Autor ostatecznie informuje, że sam poradził sobie z problemem. Wskazano, że uszkodzenia styku ładowania w modelu T630 mogą być efektem działania wilgoci, a nie wadą konstrukcyjną czy nadmiernym prądem.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA