logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Unitra M 531 - brak dźwięku przy podłączeniu do komputera, kaseta działa

dejwo 22 Lis 2006 22:24 1427 3
REKLAMA
  • #1 3252978
    dejwo
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witam posiad magnetofon Unitra cjak podłaczam go do kompa na wejscie do głosników głosniki głuche a jak wkładam kasete głosniki grają co mam zrobić??
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3253215
    wiezlak
    Poziom 35  
    Ocena: 37
    Spawa jest prosta - otwórz kieszeń, znajdź i wciśnij na górze z lewej strony "cyngiel" (który jest odpowiedzialny za stwierdzenie, czy kaseta ma wyłamany ząbek zabezpieczenia przed zapisem) i jednocześnie wciśnij przycisk nagrywania (bez play) - możesz zamknąć kieszeń i delektować się pracą wzmacniacza :). Swoją drogą identyczny model służył mi przez dłuuugi czas jako wzmacniacz frontów a później kanałów surround w PC - dziś odpoczywa, jak przystało na towar z górnej półki - na najwyższej (w szafie oczywiście) ;).
  • REKLAMA
  • #3 3253592
    Tremolo
    Poziom 43  
    Ocena: 497
    On chyba chcę wpiąć losniki do line in - którego prawdopodobnie nie ma w tym magnetofonie i używac tychże głośników jako głosników do komputera. jest kilka mozliwości: kaseta (przejsciowka) - sprawdzenie czy rzeczywiście ten magnetofon ma wejscie naglaśniająco - liniowe. na przyklad wejscie z adaptera liniowe, prawdopodobnie znaczek Q
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #4 3569174
    dejwo
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    TEAMT ZAKONCZONY
    zakupiBem wzmacniacz technicsa:_)
REKLAMA