logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Neostrada tp. Wyświetla sprawdź kabel. Nie ma możliwości uruchomienia.

sid i malfred 26 Lis 2006 09:17 1719 9
REKLAMA
  • #1 3264271
    sid i malfred
    Poziom 10  
    Witam
    Otrzypałem z tp zestaw neostrady i już 3 dzień kombinuje jak to uruchomić ale nie wiem.Zestaw:modem usb,kabel połączeniowy dop linii telefonicznej.Co następuje po instalacji oprogramowania wszystko jest ok ale przy próbie połączenia cały czas wyświetla mi sprawdź kabel podpięcia do linii telefonicznej i że nie ma możliwości uruchomienia a kabel telefoniczny od gniazda działa gdyż po podpięciu telefonu jest normalnie sygnał.Może ktoś wie cóż to za błąd bo powoli trace ...... Dziękuję za odp.
  • REKLAMA
  • #2 3264280
    maniek475
    Poziom 25  
    Ocena: 109
    witam.

A może po prostu TP ci jeszcze neo nie puściła i temu masz ten cyrk, zadzwoń na infolinie i sie dowiedz czy masz już neo włączone.

pozdrawiam maniek475
  • REKLAMA
  • #3 3264288
    PICIA
    Poziom 33  
    Ocena: 248
    sid i malfred napisał:
    Witam
    Otrzypałem z tp zestaw neostrady i już 3 dzień kombinuje jak to uruchomić ale nie wiem.Zestaw:modem usb,kabel połączeniowy dop linii telefonicznej.Co następuje po instalacji oprogramowania wszystko jest ok ale przy próbie połączenia cały czas wyświetla mi sprawdź kabel podpięcia do linii telefonicznej i że nie ma możliwości uruchomienia a kabel telefoniczny od gniazda działa gdyż po podpięciu telefonu jest normalnie sygnał.Może ktoś wie cóż to za błąd bo powoli trace ...... Dziękuję za odp.

czy jak zainstalujesz modem neo wg instrukcji dioda adsl sie swieci???czy miga bądź nie swieci się...
  • #4 3264321
    sid i malfred
    Poziom 10  
    1.Więc tak tpsa dzwoniła że już jest podpięte wszystko można działać.

2.diody na modemie świecą jak należy miga czekam chwile i obydwa świecią ciągłym ale przy próbie połączenia non stop wyświetla sprawdź kabel połączeniowy z linią telefoniczną.
  • #5 3264356
    PICIA
    Poziom 33  
    odinstaluj z panelu sterowania neostradę stery plus aplikacje z TP.
    Zrestartuj komputer.Po właczeniu komputera -sprawdzw panelu sterowania czy niemasz nic związanego z neo-jesli tak to zacznij instalacje od nowa!!! modem ma byc odpiety od USB!!! system cie poprosi o właczenie modemu-i instalacja bedzie dobrze zrobiona
  • #6 3264387
    sid i malfred
    Poziom 10  
    servistel robiłem to już z milion razy zaznaczam że wbudowany modem cały czas mam wyłączony w opcjach menadżera urządzeń.
    Jak odpinam modem neo nie widzi go później restart i podłączam dopiero jak program instalacyjny o to poprosi wszystko w testach modemu wykazuje poprawnie prócz tego że na końcu testu nie może się połączyć i wyświetla sprawdź podłączenie linii telefonicznej
  • REKLAMA
  • #7 3264461
    PICIA
    Poziom 33  
    a jaki masz modem wbudowany???:?:
  • REKLAMA
  • #8 3264814
    sid i malfred
    Poziom 10  
    Jeden jest zintegrowany z płytą główną a drugi jest neo zewnętrzny USB.Ten zintegrowany jest wyłączony z pozycji menadżera urządzeń i poniżej jest zainstalowany ten neo i tam wszystko wygląda OK.Testy wszystko ok tylko na końcu testów wyświetla że nie można się połączyć.
  • #9 3264917
    PICIA
    Poziom 33  
    jaki modem USB masz? sagem,thomson,ZXDSL852???..

czy używałeś programu innego niz z płytki do połaczenia???.np dial-up.
    Niemniej sadzę że nie masz jeszcze skonfigurowanego poru na centrali-zadzowń na 0800 102 102 musza to wiedzieć..

ps.
    proponuje jeszcze raz na nowo zainstalować modem
  • #10 3276682
    sid i malfred
    Poziom 10  
    servistel dziękuję tp s.a nawaliła zresztą nie pierwszy raz :)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik otrzymał zestaw Neostrady TP z modemem USB i kablem do linii telefonicznej, jednak po instalacji oprogramowania i poprawnym świeceniu diod na modemie pojawia się komunikat „sprawdź kabel połączeniowy z linią telefoniczną” i brak możliwości nawiązania połączenia. Telefon podłączony do tej samej linii działa poprawnie, co wyklucza problem z linią. W dyskusji zasugerowano, że usługa Neostrada mogła nie być jeszcze aktywowana przez operatora, co potwierdził telefon od TP. Zalecano także całkowite odinstalowanie oprogramowania TP, restart systemu i ponowną instalację modemu USB dopiero po uruchomieniu instalatora, z modemem odłączonym od portu USB. Użytkownik posiada dwa modemy: zintegrowany z płytą główną (wyłączony w menadżerze urządzeń) oraz zewnętrzny USB Neostrady, który jest używany. Testy modemu wskazują poprawną pracę sprzętu, jednak problem z połączeniem pozostaje. Sugerowano również kontakt z infolinią TP w celu potwierdzenia konfiguracji portu na centrali. Ostatecznie użytkownik wskazał na błąd po stronie TP.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA