logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Neostrada - brak synchronizacji, sterowniki USB zainstalowane, co dalej?

xml2000 04 Mar 2006 15:15 5679 6
REKLAMA
  • #1 2373503
    xml2000
    Poziom 17  
    Ocena: 19
    na infolnini mówili że mam nie zainstalowane sterowniki do portu usb a flash disk mi działa czyli co robić usb jest sprawne co może być przycznyną tej usterki
  • REKLAMA
  • #2 2374194
    makug
    Poziom 16  
    Ocena: 15
    Odinstaluj neostradę i modem, usuń z systemu modem, usuń z program files katalog neostrady i modemu. Sprawdz czy wszystkie telefony w domu podłączone są przez dostarczone z modemem separatory. Sprawdz czy ninia telefoniczna jest OK. Zainstaluj ponownie z płyty dostarczonej z modemem całe oprogramowanie. Musi działać. Później możesz odinstalować neostradę zostawiając sterowniki modemu i użyć np autoconect do automatycznego połaczenia z netem. Powodzenia
  • REKLAMA
  • #3 2374513
    asiedem
    Poziom 17  
    makug napisał:
    Odinstaluj neostradę i modem, usuń z systemu modem, usuń z program files katalog neostrady i modemu. Sprawdz czy wszystkie telefony w domu podłączone są przez dostarczone z modemem separatory. Sprawdz czy ninia telefoniczna jest OK. Zainstaluj ponownie z płyty dostarczonej z modemem całe oprogramowanie. Musi działać. Później możesz odinstalować neostradę zostawiając sterowniki modemu i użyć np autoconect do automatycznego połaczenia z netem. Powodzenia

niemusza byc zalozone seperatory by neo dzialalo, ŻAJRZYJ NA www.aukcja.gower.pl/siec.htm tu są programy, ktore ci powinny pomóc
  • #4 2386030
    xml2000
    Poziom 17  
    i tu jest problem bo wszystko jest sprawdzone a formacika już robiłem 2 razy a i porzednio miałem modem ale padł i mi wymieniali wszystko wygląda że działa
  • REKLAMA
  • #5 2386084
    przezorny
    Poziom 16  
    Ocena: 3
    moze bys wskazał jaki masz modemik neo?, jak masz podpiete telefon/y/ i ten modemik?, czy zainstlowanie robisz zgodnie z instrukcja CD?
  • #6 2387967
    xml2000
    Poziom 17  
    modem jest ten czarny chyba tompson
  • REKLAMA
  • #7 2388768
    janosikkk
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Wywal cały soft od neo,te ichnie dialery i pierdy i stwórz sobie połaczenie sieciowe w wingrozie.A specjaliści z tpsa nadaja sie do obsługi klienta tak samo jak router d-link G624T do obsługi neostrady.....panowie w tpsa nie odrózniaja annexu A od annexu B...

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy braku synchronizacji modemu Neostrada pomimo zainstalowanych sterowników USB i sprawnego portu USB (potwierdzonego działaniem pendrive'a). Zalecane jest całkowite odinstalowanie oprogramowania Neostrady i modemu, usunięcie katalogów związanych z tym oprogramowaniem, sprawdzenie poprawności instalacji separatory telefonicznych oraz stanu linii telefonicznej. Następnie należy ponownie zainstalować oprogramowanie z oryginalnej płyty dostarczonej z modemem. Wskazano, że separatory nie zawsze są konieczne, a pomocne mogą być dodatkowe programy dostępne na wskazanej stronie internetowej. Użytkownik potwierdził, że formatowanie systemu było wykonywane dwukrotnie, a modem był wymieniany. Modem opisany jest jako czarny, prawdopodobnie marki Thomson. Sugerowano również usunięcie dialerów Neostrady i ręczne utworzenie połączenia sieciowego w systemie Windows, zwracając uwagę na problemy z obsługą klienta TPSA oraz nieprawidłowe rozróżnianie standardów annex A i annex B, co może wpływać na działanie modemu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA