logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

6030 program do tornado. Zmiana oprogramowania. Jakiś inny program?

szukus39 08 Cze 2006 23:18 2552 8
REKLAMA
  • #1 2712000
    szukus39
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    witam . Mam komórkę 6030 do zmiany softu. Mam również do niej kabel pod boxa (tornado) lecz w moim programie DCTx Tools v1,3 by saras soft nie ma w zakłądce DCT4 noki 6030. Jest do n iej jakiś inny program?? Czekam na odp :)

Dodano po 3 [minuty]:

ok temat można zamknąć. Już mam ten programik. Przepraszam za zaśmiecanie forum. A tak przy okazji. Prgram nazywa się UFS_DCTxBB5

pozdrawiam :)

Dodano po 1 [godziny] 50 [minuty]:

qrcze. w sumie mam ten program ale mi komórki nie chce nawet zczytać.. co jest??
  • REKLAMA
  • #2 2712442
    gdeco
    Poziom 18  
    Ocena: 60
    Norma. Kabel ci nie dolega. Musisz mocno docisnąć.
  • REKLAMA
  • #3 2712805
    szukus39
    Poziom 12  
    ok. Zczytało.. rzeczywiście nie dolegał kabel. Ale teraz wytłumaczcie mi jedno.. Ściągam z suportu soft do instalacji który instaluje sie w folderze :

C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products. Noi jak sie zainstaluje to w tym folderze o tego softa (to jest aqrat RM-74, soft 4.10) jest wcholere plików (949 pików) który mam z nich wybrać?? wogóle jest jakiś standart do każdej komórki?? nobo z każdym softem mam zawsze problem i sie pytam ludzi bo poprostu nie wiem... może ktoś mi coś podpowie??
  • #4 2716342
    szukus39
    Poziom 12  
    No to co? nikt mi nie pomorze?? :(
  • #5 2716368
    leon.euro
    Spec od GSM
    Ocena: 39
    nei mam akurat tego flesza ale dobierz sobie analogicznie....
    mcu: rm30__04.100 - tutaj zawsze jest 0 na koncu
    ppm: rm30__04.10b - tutaj musisz dobrac koncówke z pl (przewaznie b lub ea
    cnt: rm30__04.10.image_b (tak samo b lub ea analogicznie tak samo jak w ppm)

i zawsze jest tyle plików:)

pozdrawiam leon.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #7 2717879
    szukus39
    Poziom 12  
    Noi cały czas to samo :( na komórce pisze Local mode więc jest dobrze kabelk dociśnięty.. daje flash i po 5 sekundach wyskakuje mi takie coś wrrr :(

Process Failed, Repowering Mobile

co ja mam zrobić?? mam oprogramowanie chyba najnowsze DCTxBB5 Tools v 2.0.0 HWK by SarasSoft.. ehh ma ktoś jakiś pomysł??
  • #8 2720273
    djn
    Poziom 25  
    Ocena: 13
    masz za bardzo wcisniety srodkowy pin od baterii, wyciagnij go troche , zeby byl na rowno z innymi i pojdzie...
  • #9 3358740
    diablokomis
    Poziom 20  
    Ocena: 7
    Witam,
    Mam box'a tornado i skonczyl mi się support.
    Może ktoś wrzucić soft od 6030 ?

Dzięki z góry.
    Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy zmiany oprogramowania w telefonie Nokia 6030 przy użyciu kabla pod box Tornado oraz programu DCTx Tools v1.3 by SarasSoft, który nie obsługiwał modelu 6030 w zakładce DCT4. Użytkownik znalazł program UFS_DCTxBB5, lecz miał problem z odczytem telefonu. Rozwiązaniem okazało się mocne dociśnięcie kabla, co umożliwiło odczyt. Pojawiły się pytania o wybór właściwych plików softu (mcu, ppm, cnt) w folderze instalacyjnym Phoenix dla modelu RM-74 (soft 4.10). Podano standard nazewnictwa plików softu oraz link do instrukcji obsługi boxa Tornado. Problem z błędem "Process Failed, Repowering Mobile" został przypisany do zbyt mocno wciśniętego środkowego pinu baterii, który należy lekko wysunąć, aby był na równi z pozostałymi. W dalszej części pojawiła się prośba o soft do 6030 z powodu wygaśnięcia supportu boxa Tornado.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA