logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zmywarka ELECTROLUX ESL4131 - nie rozpuszcza tabletki

Scuzi 27 Lis 2006 22:39 23974 5
REKLAMA
  • #1 3270744
    Scuzi
    Poziom 2  
    mam taki problem ze zmywarka ze nie plucze tabletek! wode normalnie pobiera, a tabletka pozostaje nierozpuszczona tylko puchnie pod wplywem wody i temperatury. Zmywarka jest nowa, chodzi dopiero 2 miesiace. Co robic?

A problem jest jeszcze innego typy ze kupilam ja na allegro i nie wiem czy serwis z Legnicy Elektroluxa mi ja ewentualnie naprawi.

Jak macie jakies pomysly to bede wdzieczna.
  • REKLAMA
  • #2 3271250
    jmk
    Poziom 28  
    Ocena: 328
    Zajrzyj do ramion -jeśli głowna pompa jest sprawna-pewnie zatkane otwory wylotpwe w nich- usuń pestki etc.
  • REKLAMA
  • #3 3271317
    noman1
    Poziom 16  
    Ocena: 50
    ale klapka się otwiera i tabletka spada :?:
    tak jest wyszyść śmigła, podczas zmywania otwórz drzwi zobacz w jakiej pozycji są śmigła, po kilku sekundach znowu otwórz i zobacz czy zmieniły pozycje ( woda się nie wyleje :D ),

czasami stare i/lub zawilgotniałe tabletki źle się rozpuszczają zwłaszcza na krótkich programach mycia,

sprawdz czy grzeje wodę, poprostu otwórz drzwi i zobacz,

ale generalnie jeśli jest na gwarancji to serwis :D
  • REKLAMA
  • #4 3274027
    Scuzi
    Poziom 2  
    no wlasnie woda sie grzeje, skrzydla sie obracaja bez problemu, filtry przeczyscilam i nic. wyprobowalam 4 rozne programy( w tym szybki 36 minut i intensiv 86 min) i nic. Tabletka tylko napuchla i nie umyla naczyn. Zadzwonilam po serwis, ale tak prawde mowiac to ciezko bez zmywarki sie obyc jak ktos juz jej zasmakowal, bo serwis ma przyjsc dopierow czwartek :(

dzieki za pomoc, pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 3274260
    _Klark
    Poziom 15  
    Ocena: 69
    Witam
    Sprawdź poziom wody pobranej do mycia.Może być za niski, wtedy dolej garnkiem i sprawdź jak zmywa. Jeśli test wypadnie pomyślnie będzie to jakaś wskazówka do dalszych poszukiwań.

_klark
  • #6 11039607
    maskulin
    Poziom 10  
    Ocena: 25
    Najczęściej problemem jest mokry pojemniczek na tabletkę.
    W trakcie cyklu mycia otwiera się pojemniczek i tabletka powinna swobodnie wypaść i utonąć w wodzie. Wtedy się rozpuści i wszystko jest ok.
    Gdy pojemniczek jest mokry, tabletka zacznie się w nim trochę rozpuszczać i się przyklei. W efekcie zbyt późno spadnie i nie zdąży się rozpuścić.
    Też miałem ten problem, ale od czasu, gdy przed włożeniem tabletki wycieram pojemniczek kawałkiem ręcznika papierowego, wszystko jest ok!
    Jeśli pomogłem, ofiaruj punkty pls ;)
REKLAMA