logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tani aparat cyfrowy do zdjęć z bliska na aukcje do 250 zł

tereferator 28 Lis 2006 23:00 1320 5
REKLAMA
  • #1 3274263
    tereferator
    Poziom 15  
    Ocena: 22
    Szukam jakiegos taniego rozwiazania do aukcji internetowych , chcialbym zeby zdjecia były wyrażne i ostre . Bede fotografowal najczesciej z bliska jakies procesory ,plyty glowne ,karty graficzne .Szukam czegos taniego na poczatek . W pracy mielismy HP photosmart 435 i w zasadzie nie bylo najgorzej .Ale chcialbym cos ciut lepszego do 250 zł ..jakie macie doswiadczenia z aparatami co polecacie do aukcji ???.

Wiem ze napiszecie ze aparaty ponizej 500 zł to zabawki , ale no poradzcie ktora z zabawek najlepsza :).
  • REKLAMA
  • #2 3274280
    danielkk
    Poziom 31  
    Ocena: 113
    NIKON COOLPIX L3 ja mam taki i tez robie nim zdjecia do allegri i nie tylko jestem zadowolony z niego mały skromny i poręczny tylko ze on kosztuje ok 500zł i to jest wada ale sdz ze lapiej zainwestowac i miec dobry aparacik ktory napewno w zyciu codziennym ci sie przyda
  • REKLAMA
  • #3 3274327
    tereferator
    Poziom 15  
    Tyle jest aukcji i fajnych zdjec , nie wierze zeby kazdy miał aparat za 500 zł :) .Mysle ze sa jakies tanie ktore ..moze nie perfekcyjnie ale przynajmniej zadowalająco robią zdjecia .Swoją drogą ....robilem jakis czas zdjecia kamerką internetowa logitech 3000 pro i przy zabawie z oswietleniem i ustawieniami dalo się z niej wyciągnac niezle zdjecia - no ale wielki minus to ze jest uwięziona na kablu - no i uzalezniona od swiatła dziennego (przy zarowkach robi kaszaniaste zdjecia), tak samo prosty aparacik do ericssona t68i -robi przyzwoite zdjecia -dopuszczalne ,ciut zamazane . Mialem jakis czas aparat photosmart 120 ..ale nie nadawal sie do bliskich zdjec robil gorsze niz kamerka i aparat z telefonu razem wzięte ..za to zdjecia z odległosci byly ładne ale nic mi po nich :).Interesuje mnie cos co mi zrobi zdjecia średnio dobre z odleglosci 50 cm w przystepnej cenie.Kiedys pewnie kupie dobry aparat - narazie mnie nie stac:(.
  • REKLAMA
  • #4 3274420
    tzok
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6567
    Mam Photosmart 735... do zdjęć do aukcji w sam raz, w terenie wadą jest krótki czas pracy na bateriach. Lubi dobre oświetlenie, zdjęcia makro z lapmpą wychodzą nieciekawie ale statyw rozwiązuje problem (można robić zdjęcia bez lampy z długim czasem naświetlania).
  • REKLAMA
  • #5 3280425
    wilde_hilde
    Poziom 19  
    Ocena: 2
    tereferator napisał:
    Szukam jakiegos taniego rozwiazania do aukcji internetowych , chcialbym zeby zdjecia były wyrażne i ostre . Bede fotografowal najczesciej z bliska jakies procesory ,plyty glowne ,karty graficzne .

Żeby to jakoś nieżle wyglądało potrzeba oprócz aparatu:

- statyw

- oświetlenie (zapomnij o "flash'u")

- np. namiot bezcieniowy (można go wykonać tanio domowym sposobem)

- program do obróbki zdjęć i trochę czasu....

Jednak mając trochę doświadczenia na Allegro uważam, że w dalszym ciągu głównym atutem jest najniższa cena - - - dobre "real" fotki, dokładny opis, faktura VAT etc... to jeszcze za mało dla klienta, najwazniejszym czynnikiem jest cena... a jak mówi przysłowie: "kto tanio kupuje, dwa razy kupuje" :)

"Rzadko najtańsza oferta okaże się finalnie najlepsza".
  • #6 3415755
    tereferator
    Poziom 15  
    tzok napisał:
    Mam Photosmart 735... do zdjęć do aukcji w sam raz, w terenie wadą jest krótki czas pracy na bateriach. Lubi dobre oświetlenie, zdjęcia makro z lapmpą wychodzą nieciekawie ale statyw rozwiązuje problem (można robić zdjęcia bez lampy z długim czasem naświetlania).

Kupilem ten aparat za mniej niz 200 zł , jestem zadowolony-zdjecia jak się przylozyc to zajeb#$%ste .Ponoć psuje sie w nich obiektyw,np od kurzu i piasku .Ale w domowym zaciszu chyba nic sie nie stanie :).Dzieki za poradę.Temat mozna zamknąć.
REKLAMA