Wiatm mam w okularze silnik E240 beznyna 98 rok. Zaczął mi nierówno pracować i dochodzi gdzieś do 4000 obrotów i koniec. Po zdjęciu kostki elektrycznej z przepływomierza zaczął pracować równo. Z tego względu stwierdziłem , że to czujnik przepływu. Jednak po wymianie na nowy nic się nie zmieniło. Czy ktoś może mi pomóc co jeszcze może być nie tak ? Co powinienem sprawdzić.
Z góry dzięki
Dodano po 2 [godziny] 35 [minuty]:
Witam jeszcze raz.
Samochod podłączony do komputera i pokazało kody błędów:
080
081
083
Z informacją przerywacz szkodzący katalizatorowi.
Czy ktoś może mi to przetłumaczyć i poradzić co jest nie tak.
Znalazlem w necie opis kodów do Boscha i oryginalnych - wiec jak ktos potrzebuje to sluze pomocą.
Zgodnie z tym co jest napisane :
81-86 Injector valve 1 - 6 (voltage low) ( u mnie kod 81 i 83) czy to moze byz zwiazane z katalizatorem. Wiem, ze ponoc jesli jest cos nie tak z przeplywem to odcina prace cylindrow. Moj brzeczący katalizator a sa dwa jest akurat po stronie tych cylindrow.
POMOZCIE BŁAGAM
Z góry dzięki
Dodano po 2 [godziny] 35 [minuty]:
Witam jeszcze raz.
Samochod podłączony do komputera i pokazało kody błędów:
080
081
083
Z informacją przerywacz szkodzący katalizatorowi.
Czy ktoś może mi to przetłumaczyć i poradzić co jest nie tak.
Znalazlem w necie opis kodów do Boscha i oryginalnych - wiec jak ktos potrzebuje to sluze pomocą.
Zgodnie z tym co jest napisane :
81-86 Injector valve 1 - 6 (voltage low) ( u mnie kod 81 i 83) czy to moze byz zwiazane z katalizatorem. Wiem, ze ponoc jesli jest cos nie tak z przeplywem to odcina prace cylindrow. Moj brzeczący katalizator a sa dwa jest akurat po stronie tych cylindrow.
POMOZCIE BŁAGAM