logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zrobić flash Nokia 6280 w domu z użyciem kabla USB i Nokia Conn Cable Driver?

asiormichal 02 Gru 2006 00:07 4561 8
REKLAMA
  • #1 3284896
    asiormichal
    Poziom 2  
    Podobno jest to możliwe w domu za pomocą zwykłego kabla usb od nokii6280. Przeczytałem gdzieś na forum że potrzebny jest programik "Nokia_Conn_Cable_Driver_159". Sciągnąłem go, ale nie wiem co dalej?? Może ktoś potrafi pomóc? Z góry dziękuje!!
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3284941
    wanek
    Poziom 19  
    Ocena: 1
    Odradzxam ci w 1000% nie jeden juz uwalił w ten sposub tel na amen
  • REKLAMA
  • #3 3285459
    Kuśnier
    Poziom 13  
    Ocena: 17
    jafem flashuj, a jesli masz telefon na gwarancji to oddaj bo np ci sie czesto resetuje
  • #4 3285648
    maciekbednarz
    Poziom 22  
    Ocena: 3
    mozna przez neta na stronie NOKIA albo za pomoca PHOENIX free ,ale odradzam jedno i drugie bo rzeczywiscie mozna uwalic fona.
  • REKLAMA
  • #5 3285906
    asiormichal
    Poziom 2  
    NIestety nie mam gwarancji bo tel kupiłem w anglli. A jestem juz zdesperowany bo od miesiąca po włączeniu mam ciemny ekran("świeci na czarno")- oprócz tego fonik działa normalnie. Juz raz tak mi sie zrobiło i wyczyszczenie karty pamieci wtedy pomogło i po kilku razach uruchomił się normalnie. Teraz juz to nie pomaga. Jestem prawie pewien że wyświetlacz jest ok bo nigdy nic mu sie nie stało, nie upadł, nie był zamoczony itp...
  • REKLAMA
  • #7 3669182
    fischer8
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 116
    pawelht napisał:
    http://www.google.com/search?hl=pl&client=opera&rls=pl&hs=DJp&q=nokia+software+updater&btnG=Szukaj&lr=lang_pl

Mozna samemu kabelkiem w domu. Na stronie Nokii jest soft i obsługuje juz nokie 6280. Wypróbuj i odpisz na forum.

Ps.
    jak z 6280 sciągnąć sim locka kodem:?:

Najzwyczajniej w świecie wpisać kod który musisz niestety ale kupić.
  • #8 3669311
    KarizmoGSM

Poziom 28  
    Ocena: 292
    tu masz instrukcje mi sie udało 6680 dwa razy prze fleszować bez najmniejszego problemu (wgrać polaka)
    Załączniki:
    • BB5 FLASHOWANIE BEZPIECZNA SOLUCJA.rar (2.89 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    Konto firmowe:
    KariMax Paweł Kalkowski
    Kronikarska 8, Łódź, 92-624 | Strona WWW: www.cfiat.pl
  • #9 3705100
    Luigi7
    Poziom 16  
    Ocena: 2
    asiormichal napisał:
    NIestety nie mam gwarancji bo tel kupiłem w anglli. A jestem juz zdesperowany bo od miesiąca po włączeniu mam ciemny ekran("świeci na czarno")- oprócz tego fonik działa normalnie. Juz raz tak mi sie zrobiło i wyczyszczenie karty pamieci wtedy pomogło i po kilku razach uruchomił się normalnie. Teraz juz to nie pomaga. Jestem prawie pewien że wyświetlacz jest ok bo nigdy nic mu sie nie stało, nie upadł, nie był zamoczony itp...

A ja bym stawiał na tasme.Ale oczywiście życze żeby to był soft tylko;)

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy możliwości samodzielnego flashowania telefonu Nokia 6280 w domu przy użyciu standardowego kabla USB oraz programu Nokia_Conn_Cable_Driver_159. Użytkownicy ostrzegają przed ryzykiem trwałego uszkodzenia urządzenia podczas nieumiejętnego flashowania, zwłaszcza bez gwarancji. Zalecane jest użycie narzędzia JAF lub oficjalnego oprogramowania Nokia Software Updater dostępnego na stronie producenta, które obsługuje model 6280. W przypadku problemów z wyświetlaczem (ciemny ekran) sugerowane jest, że może to być problem z taśmą lub oprogramowaniem, jednak flashowanie niesie ryzyko uszkodzenia telefonu. Wątek porusza także kwestie odblokowania SIM kodem, który należy zakupić. Użytkownicy dzielą się doświadczeniami z modelami 6280 i 6680, podkreślając ostrożność przy samodzielnym wgrywaniu oprogramowania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA