logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wolne wczytywanie stron elektroda.pl - jak poprawić szybkość?

Kuba_25 29 Lip 2003 18:48 1434 23
REKLAMA
  • #1 303364
    Kuba_25
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    Od kilku dni mam problemy z przeglądaniem stron elektrody,strony wczytują się bardzo długo (nawet kilka minut). Do tej pory otwierały się wciągu 10-15s. Próbowałem o różnych porach dnia i zawsze ten sam efekt. Na pewno nie jest to wina szybkości łącza gdyż w tym samym czasie inne strony wczytują sie normalnie( około 15s.) Z internetem łączę sie przez kablówkę (64kb). Czy możliwe jest,że mam coś zablokowany dostęp do tego adresu ????? Webmaster elektrody napisał,żebym zwrócił uwagę na szybkość generowania stron (liczba na samym dole każdej strony forum). U mnie jest około 90 a powinno być około 10. Dzęki za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 303379
    gulson
    Administrator Systemowy
    Ocena: 6091
    Czy ktoś ma podobne problemy?? Pomijając awarie, które ostatnio mogą się zdarzać coraz częściej...
  • #3 303382
    zhu
    Poziom 22  
    Ocena: 105
    wczoraj po południu i wieczorem nie dało się wejść na elektrodę , inne strony normalnie lub b.wolno .
  • REKLAMA
  • #4 303389
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 303402
    elbob
    Poziom 32  
    Ocena: 117
    Witam.

U mnie wczoraj tak jak u kolegów - brak dostępu, inne strony - normalnie.
    Ostatnio coraz częściej zaczynają występować takie problemy (bardzo wolne otwieranie strony).

Dziękuję za uwagę.

Ps.
    Generowanie stron dzisiaj od 10 do 95.
  • #6 303424
    KRYSTIANA
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    U mnie też to samo co, u kolegi Elboba
  • #7 303450
    ggrunge
    Poziom 17  
    Ocena: 25
    U mnie przez ostatnie 3 dni wogole nie wchodzila Elektroda
    szybkosc generowania stron u mnie wynosi 20-30
  • #8 303472
    ankuch
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 91
    U mnie tak samo. Do normy wróciło dzisiaj po południu.
  • #9 303478
    detonator
    Poziom 22  
    Ocena: 18
    dokladnie , dis po poludnio OK ale 3 ostatnie dni, moze 2,5 bania. :)
  • #10 303496
    techrys
    Poziom 28  
    Ocena: 59
    U mnie pisze generowanie strony w okolicach 10sek, kiedyś było szybciej.
    :arrow: gulson: dlaczego coraz częściej?
  • REKLAMA
  • #11 303507
    Kuba_25
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    Alleluja. :D Znowu jest OK.Może nie tak szybko jak kiedys,ale da radę przeglądać. Przez ostatnie kilka dni była naprawdę tragedia.Czyżby ktoś mnie zablokował ???? :evil: Wielkie dzięki temu kto to naprawił tak szybko. :D
  • #12 303531
    silvvester
    Poziom 25  
    Ocena: 167
    tylko wczoraj była lipa a przedwczoraj było oki
    a tak swoją drogą czy nie można by tak zlikwidować animowanych gifów
    przy nazwie usera czy zwykły obrazek nie wystarczy bo jak popatrzyłem na rozmiary niektórych to aż się przestraszyłem 50 Kb (30ramek)
    a stronki mogły by sie choć troche szybciej ładować , jak ktoś ma modem to aż strach a po co ładować kilka takich obrazków przy ładowaniu strony
    jak można w tym czasie cos ciekawszego zasysać
    (czepiam się ale to taka moja sugestia)
    pomijaąc oczywiście tego zielonego robaka z wielkimi oczami i okularami
    na nosie
  • #13 303599
    Karoluss
    Poziom 21  
    Ocena: 23
    Ja nie mam problemu z otwieraniem Elektrody. Ale fakt jest taki, że wczoraj to w żaden sposób nie można było. Chyba jakaś awaria??!!
  • #14 303614
    In
    Poziom 15  
    Ocena: 22
    U mni od kilku dni jest bardzo kiepsko nie mogę nawet wysłać odpowiedzi a jeśli chodzi o szybkość generowania stron to o jakich cyferkach mowa???
    Może o tym " elektroda created this page in 2.382203 seconds : 43 queries executed : GZIP compression enabled"
  • #15 303703
    PCMAN
    Poziom 17  
    Ocena: 4
    U mnie objawy podobne - elektroda znacznie zwolniła. Jeszcze wieczorem to można wytrzymać (chociaż jest niewątpliwie wolniej niż jakiś czas temu). W godzinach szczytu natomiast to można czasem jajko znieść. W skrajnych przypadkach zdarza się, że wyskakuje komunikat o błędzie ("Nie można wyświetlić strony" czy coś podobnego).

P.S.
    Po napisaniu tego postu sprawdziłem czasy o których pisanow wyżej:
    od wciśnięcia "Wyślij" do ekranu z komunikatem o wysłaniu -> ponad 13s
    od automatycznego wystartowania automatycznego powrotu do tematu do załadownia tego tematu -> ponad 20s
    Z całą pewnością jakiś czas temu było znacznie szybciej
  • REKLAMA
  • #17 303761
    qbus
    Poziom 21  
    Ocena: 8
    oj wolno wolno :( bardzo wolno :( - elektroda gwaltownie spowolniala :(
  • #18 303767
    Gorgoroth
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 63
    Nie wiem o czym mowicie, u mnie chodzi jak rakieta
  • #19 303802
    Krzysi0
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 196
    U mnie też elektroda created this page in 0.129976 seconds : 53 queries executed : GZIP compression enabled
  • #20 304269
    qbus
    Poziom 21  
    u mnie teraz: 4.303242 - czasami jest jeszcze wiecej :(
  • #21 305452
    MCbx
    Poziom 28  
    Ocena: 27
    U mnie od kilku dni po wpisaniu adersu maglowało coś dość długo, a potem błąd, coś w stylu "Zero Sized Reply". Czyżby na chwilę zdjęto Elektrodę?
  • #23 305530
    john_doe
    Poziom 16  
    u mni znowu tak przez ostatni tydzien raz dziala raz nie dziala, ale idzie sie przyzwyczaic ;)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy forum elektroda.pl zgłaszają od kilku dni znaczne spowolnienie wczytywania stron, sięgające nawet kilku minut, podczas gdy wcześniej czas ładowania wynosił około 10-15 sekund. Problem nie wynika z prędkości łącza internetowego, gdyż inne strony ładują się normalnie. Wskazywany jest wysoki czas generowania stron, który w niektórych przypadkach przekracza 90 sekund, podczas gdy optymalna wartość to około 10 sekund. W godzinach szczytu oraz w ciągu ostatnich dni zdarzają się całkowite braki dostępu do serwisu lub błędy typu "Zero Sized Reply". Część użytkowników zauważa poprawę po kilku dniach, jednak problem powraca. Sugerowane przyczyny to awarie serwera, przeciążenia, a także duże rozmiary animowanych gifów przy nazwach użytkowników, które mogą wpływać na czas ładowania stron, zwłaszcza przy wolniejszych łączach. Wskazano również, że kompresja GZIP jest aktywna, a liczba zapytań do bazy danych waha się między 43 a 53. Ogólnie problem jest rozpoznawany jako związany z infrastrukturą serwisu elektroda.pl, a nie z lokalnym łączem użytkowników.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA