Zbdowalem sobie takie cos jak modyfikacje nadajnika na pasmo ukf.
(modyfikacja nadajnika na pasmo UKF ...
zamiast zastosowanego tam generatora wybralem rowniez zapozyczony
z jakiegos schemamatu generator seylera, jako diode pojemnosciowa zastosowalem dostepna BBY40 steruje nia poprzez rezystor 22K tranzystor BC817 tez z kolei sterowany z sysntetyzera, wszystko polaczone z systetyzerem PLL TSA5511, generator hula, przestrajanie reaguje, komunikacja z sysnterezerem po i2c tez oki mam tylko problem ze nie moge uzyskac zatrzasniecia petli. Napiecie sterujace VCO mi brzydko mowiac skacze
tzn chwile utrzymuje sie na stalym pozomie potem nagly skok w dol potem przejscie w gore ponad pozuiom "stabilny" osiaga poziom stabilny potem znow skok w dol i tak w kolko. Nie mam doswiadczenia w ukladach radiowych wiec byloby mi milo jakby mi ktos cos zasugerowal. Przypuszczam ze sa to jakies sprawy czasowe choc nie wiem w ktora strone z tym isc.
Pozdrawiam
Robert
raydenx(malpa)o2.pl
(modyfikacja nadajnika na pasmo UKF ...
zamiast zastosowanego tam generatora wybralem rowniez zapozyczony
z jakiegos schemamatu generator seylera, jako diode pojemnosciowa zastosowalem dostepna BBY40 steruje nia poprzez rezystor 22K tranzystor BC817 tez z kolei sterowany z sysntetyzera, wszystko polaczone z systetyzerem PLL TSA5511, generator hula, przestrajanie reaguje, komunikacja z sysnterezerem po i2c tez oki mam tylko problem ze nie moge uzyskac zatrzasniecia petli. Napiecie sterujace VCO mi brzydko mowiac skacze
Pozdrawiam
Robert
raydenx(malpa)o2.pl