Witam wszystkich !!!
Czytam od dłuższego czasu forum elektrody i myślę że podobnie jak wszyscy potrzebujący pomocy tak i ja otrzymam potrzebne wsparcie
Ale do rzeczy.
Plan jest następujący:
Zbudowanie czterech kolumn estradowych , dwu lub trzydrożnych na początek. Subbasy będą później.
Niestety nie wiem jakie zastosować przetworniki.
Wymagania jakie postawiłem to
- głośnik niskotonowy 15"
- dreiwer 1 lub 2 calowy
- moc min 300 w
- impedancja 8 ohma - koniecznie !!!
- duża skuteczność
Tylko proszę nie mówcie mi że tak robią tylko w Erze:D
Firma przetworników jest mi obojetna. Jednak może coś nie z eminense bo mi się troszkę przejadły.
I teraz najważniejsze czyli kwota którą dysponuję.
Otóż na każdą kolumnę przewiduję 1000 zł . Nie liczę tutaj obudów i innych pierdół. Czyli równe 4000 zł za cztery niskotonowce i cztery dreiwery. Mam nadzieję że wystarczy. Wszystkim życzliwym z góry dziękuję.
Zapomniałem do czego to ma służyć. Ma to być napęd dla zespołu weselnego. Trzy wokale, sax, git.elektr., reszta z automatu (keyboard)
Czytam od dłuższego czasu forum elektrody i myślę że podobnie jak wszyscy potrzebujący pomocy tak i ja otrzymam potrzebne wsparcie
Ale do rzeczy.
Plan jest następujący:
Zbudowanie czterech kolumn estradowych , dwu lub trzydrożnych na początek. Subbasy będą później.
Niestety nie wiem jakie zastosować przetworniki.
Wymagania jakie postawiłem to
- głośnik niskotonowy 15"
- dreiwer 1 lub 2 calowy
- moc min 300 w
- impedancja 8 ohma - koniecznie !!!
- duża skuteczność
Tylko proszę nie mówcie mi że tak robią tylko w Erze:D
Firma przetworników jest mi obojetna. Jednak może coś nie z eminense bo mi się troszkę przejadły.
I teraz najważniejsze czyli kwota którą dysponuję.
Otóż na każdą kolumnę przewiduję 1000 zł . Nie liczę tutaj obudów i innych pierdół. Czyli równe 4000 zł za cztery niskotonowce i cztery dreiwery. Mam nadzieję że wystarczy. Wszystkim życzliwym z góry dziękuję.
Zapomniałem do czego to ma służyć. Ma to być napęd dla zespołu weselnego. Trzy wokale, sax, git.elektr., reszta z automatu (keyboard)