logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips 6010 - jak uaktywnić nieaktywny port szeregowy?

RonnyPL 10 Gru 2006 18:55 4483 6
REKLAMA
  • #1 3316675
    RonnyPL
    Poziom 11  
    Kupiłem takie badziewie na własność w jednej z ostatnich promocji Cyfry+. Nigdzie nie było to napisane i dopiero dzisiaj obejrzałem ten tunerek z wszystkich stron i na dnie jest przyklejona karteczka, że egzamplarz jest do sprzedaży z nieaktywnym portem szeregowym!!! Ktoś z kolegów może wie, czy da się ten port uaktywnić a jeśli tak to w jaki sposób? Swoją drogą to ładnie robią swoich klientów w balona!
  • REKLAMA
  • #2 3316715
    bugger
    Poziom 20  
    Ocena: 24
    blokowanie portu RS232 ma zapobiegac grzebaniu w sofcie tunera i zamiania na soft piracki umozliwiajacy ogladanie np.p****tu bez abonamentu, musisz sprawdzic na plycie tunera, czy nie sa przeciete sciezki do gniazda RS-a
  • REKLAMA
  • #4 3316991
    RonnyPL
    Poziom 11  
    No dobrze, wszystko zrozumiałem. Nawet nie zaglądałem do wnętrza, żeby sprawdzić jak to "fachowiec" z Cyfry zrobił. Ale w takim razie mam inne pytanie! Nikt mnie nie powiadomił w jakikolwiek sposób, że kupując ten tuner kupuję jakiegoś kastrata! Mam jakieś szanse upomnienia się o swoje prawa?
  • REKLAMA
  • #5 3317137
    huk90
    Poziom 23  
    Ocena: 86
    RonnyPL napisał:
    Kupiłem takie badziewie na własność w jednej z ostatnich promocji Cyfry+. Nigdzie nie było to napisane i dopiero dzisiaj obejrzałem ten tunerek z wszystkich stron i na dnie jest przyklejona karteczka, że egzamplarz jest do sprzedaży z nieaktywnym portem szeregowym!!! Ktoś z kolegów może wie, czy da się ten port uaktywnić a jeśli tak to w jaki sposób? Swoją drogą to ładnie robią swoich klientów w balona!

na tej karteczce masz odpowiedz na swoje pytanie moze tez w dokumentach
    malutki druczek
    jak jest twoj skup sie nad naprawa
  • REKLAMA
  • #7 3346965
    Mir
    Poziom 25  
    Ocena: 47
    Taniej wyjdzie kupić dwa max 232 smd 16 pin za grosze a nie to co w allegro ,troche wiedzy i niema dyskusji .Tuner jest tak jak to nazywają z odzysku w umowie i w ten sposób zmienia to postać rzeczy.a ja uważam ze jest to i tak fajny dobry tunerek szybki oraz elastyczny pod względem modyfikacji .Ciężko go uwalić softem .
    Nie warto płakac nad rozlanym mlekiem hehe ze tak powiem .Do dzieła dwa scalaczki stałogrzejna troche wiedzy i do dzieła ,my pomożemy .
    Pozdro Mir

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W tunerze Philips 6010 zakupionym w promocji Cyfry+ port szeregowy RS232 jest fabrycznie zablokowany, co ma zapobiegać modyfikacjom oprogramowania i korzystaniu z nieautoryzowanych usług. Blokada może polegać na przecięciu ścieżek na płytce drukowanej tunera. Istnieje możliwość odblokowania portu poprzez naprawę tych ścieżek lub wymianę elementów elektronicznych, np. układów MAX232. Na rynku dostępne są zestawy naprawcze umożliwiające przywrócenie funkcjonalności portu RS232, a sam tuner jest uważany za szybki i elastyczny pod względem modyfikacji. W dokumentacji i na dołączonej karteczce znajduje się informacja o nieaktywnym porcie, co może mieć znaczenie przy dochodzeniu praw konsumenckich.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA