logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

3650, uruchamia się, loguje, pokazuje sieć i gaśnie.

leati78 13 Gru 2006 21:04 944 3
  • #1 3328164
    leati78
    Poziom 16  
    Witam,
    klientka przyniosła mi martwą 3650, twierdzi, że telefonik wyłączył sie podczas pisania smsa. Pomyślałam... od sofcik i po sprawie. Niestety.
    Po flashu wstała, lecz nie było zasięgu i ładowania. Poczytałam troszke forum i zroibiłam kilkanaście razy na różne sposoby tak:
    kasowania flasha plikami erase, flash full, pm, ui setings oraz factory reset. Kilka kombinacji z tymi opcjami i nic, w tej chwili jest tak, że telefon uruchamia się, loguje, nawet pokazuje sieć i gaśnie. Brak mi już sił do niej, jeśli ktoś ma jakieś sugestie to będę bardzo wdzięczna.
    Wersja 4.17 , pracuje na twisterze.
  • Pomocny post
    #2 3328573
    ftb
    Poziom 35  
    Ocena: 101
    no to wcale nie musiała być usterka SW.Podstawą napraw tego fona jest sprawna taśma łącząca klawisze z płytą.. a ta często pada.OFF przy logowaniu się do sieci dawać może też zła hybryda PA..w momencie wysterowania pobiera za duży prąd a i że o samej bateri nie wspomnę..przyczyn może być wiele np upadek ,więc zimne luty,woda itd..
    Rozbierany aparat i oceniany stan płyty..np czy nie ma wilgoci??
  • Pomocny post
    #3 3328774
    mole3650
    Poziom 17  
    Ocena: 20
    Mialem kiedys podobny przypadek w 7650(mojej) po upadku.Pomoglo docisnięcie baterii do złącza.Później zmieniłem na 3650 też mi upadła i to samo,ekran główny i off.Też dociśnięcie baterii pomogło.Nie wiem czy to jednostkowe przypadki ale pare razy w innych Symbianach też mi się trafiało.
  • #4 3330827
    leati78
    Poziom 16  
    Bardzo dziękuje za podpowiedź, telefon po kąpieli w wanience zadziałał tak jak powinien. Co do baterii to rzeczywiście jej dociśnięcie pomagało. Pozdrawiam.
REKLAMA