logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak w Eagle'u zmieścić projekt płytki na jednym arkuszu PDF?

farmazon3000 15 Gru 2006 22:49 1262 3
REKLAMA
  • #1 3335657
    farmazon3000
    Poziom 15  
    Ocena: 26
    robie plytke metoda zelazkową na paierze drukowanym

robie w Eagle'u

no i nie moge zmiescic wszystkiego na jedej plytce,

na dodatek nie mam drukarki laserowej, musze wiec drukowac do PDF drukarka sysemowa (czy jak to sie tam nazywa)

jak , majac plik pdf w ktorym jest jeden wzor plytki do wydrukowania, zrobic plik w ktorym cala strona bedzie zapelniona drukiem (jak dokleic jedengo pdfa do drugiego)

mam nadzieje ze jasno opisalem problem :D
  • REKLAMA
  • #2 3335759
    ryborz
    Poziom 23  
    Ocena: 23
    Chcesz parę płytek na jednym arkuszu A4?
    Możesz eksportować z eagle jako obrazek następnie wrzucić to do worda.
    Przy eksportowaniu daj rozdzielczość 300dpi. Zaznacz monochromatycznie. Nie wiem czy w paint nie trzeba odwracać kolorów!
    Możesz też urzyć jakiegoś programu np. Corel.
  • REKLAMA
  • #3 3336448
    crazy_phisic
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 130
    Otwierasz nowy plik "Board" i kopiujesz do niego swoją zrobioną płytkę. Jeśli program zapyta czy utworzyć plik schematu dajesz "No" i w tym momencie możesz wielokrotnie powielać wzór PCB w tym pliku.
    Innym rozwiązaniem jest eksport do pliku PS i późniejsza obróbka np w Corelu lub jeśli znasz LaTeX'a to możesz w edytorze cokolwiek zrobić z tym plikiem.
  • #4 3336671
    pawelcb33
    Poziom 24  
    Ocena: 124
    Ja np sie niebawie w corele i inne, tylko drukuje tez mi wychodzi na kilku kartkach, jedna zostawiam a z innych wycinam pcb i przykleja tasma klejaca do te jednej kartki i z tym ide na ksero.
    Tak jest chyba najlepiej, no chyba ze komus zal jest kartek.
REKLAMA