logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Cyfrowy Polsat na 2 TV – jak niezależnie oglądać różne kanały na Echostar DSB-616 i PACE PSR980?

markus-wielki 16 Gru 2006 22:07 1956 5
REKLAMA
  • #1 3338855
    markus-wielki
    Poziom 18  
    Ocena: 175
    Witam! Dręczy mnie pewna sprawa... otóż zakupiłem niedawno cyfrowy dekoder polsatu (Echostar DSB-616), posiadam także stary dekoder PACE PSR980 i chciałbym zrobić tak,żeby móc oglądać kanały cyfrowego polsatu na 2 telewizorach, w różnych pokojach. czy jest jakaś możliwość stworzenia w domu mini-kablówki czy czegoś innego aby móc na 2 telewizorach, niezależnie oglądać inne programy z cyfrowego polsatu?
  • REKLAMA
  • #2 3338877
    ogorki
    Poziom 17  
    Ocena: 13
    Tak można nawet bezprzewodowo za pomocą termosublimacji z nadprzewodnictwem :D Chłopie, po co piszesz takie badziwie. Poszukaj sobie trochę na Forum o tym zagadnieniu.
  • REKLAMA
  • #3 3338952
    markus-wielki
    Poziom 18  
    Ocena: 175
    stary czytac nie potrawisz chodzi o to aby za pomoca 2 dekodera ogladac paczke polsatu !!!!!!!!!!!za ktora place abonament !!!!!!!!! czyli polsat na 2 tv nie zaleznie
  • REKLAMA
  • #4 3338974
    ogorki
    Poziom 17  
    Ocena: 13
    markus-wielki napisał:
    czy jest jakaś możliwość stworzenia w domu mini-kablówki czy czegoś innego aby móc na 2 telewizorach, niezależnie oglądać inne programy z cyfrowego polsatu?

Starego to ty sobie możesz. I co z tego, że masz 2 dekodery. A czy masz 2 karty. A jak mi się zdaję to polsat daje 1 kartę na 1 abonament. No i co panie mądry. A inne oprzyrządowanie masz jeszcze?
  • REKLAMA
  • #5 3339524
    djblood18
    Poziom 13  
    Ocena: 19
    Witam!
    Jest taka mozliwość.
    Dokładnie nie znam nazwy tego użadzenia ale trafiłem na to kilka razy. jest to zrobione na zasadzie nadajnika radiowego. NP. mamy dwa pokoje to potrzebujemy 2 dekodery ( POLSATU )
    konwerter z dwoma wyjsciami. do kazdego dekodeta doprawadzamy syg. z czaszy. w dekodery wkładamy w miejsce karty odbiorniki ( małe płytki z elementami SMD ) zas kartę abonamentową do nadajnika z własnym zasilaniem którego mozna umieścic w dowolnym miejscu mieszkania...
    Działanie polega na tym iz ten nadajnik wysyła do kazdego odbiornika PRAWA ODBIORU i w ten sposób kazdy ogląda co zechce.
    Można to uzywac z dowolną ilością odbiorników ale nalezy pamiętac o tym ze do kazdego dekodera musi być doprowadzony syg z konwertera (LNB-na)
    POZDRO!!!
  • #6 3339665
    copyman
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 834
    To było w CYFRA+ i nazywa się CARD SPLITTER (albo jakoś tak :-) )

C.
REKLAMA